Çağdaş Sanat

Çağdaş Sanat

Son dakika çağdaş sanat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çağdaş sanat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çağdaş sanat haber sayfamızda...

Çağdaş Sanat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.906 çağdaş sanat haberi bulunmuştur.
‘Teneffüste’ sanatla buluşma
‘Teneffüste’ sanatla buluşma 15-18 yaş arası gençleri çağdaş sanatla buluşturmak için Arter’da “Teneffüs” başlıklı bir etkinlik düzenliyor.
16.03.2024 Kültür Sanat
Sanat her zaman cesaretlendirir
Sanat her zaman cesaretlendirir İstanbul Modern yeni eğitim programı “Bir Hayalin İzinde” projesiyle kız öğrencilerin kadın sanatçıların deneyiminden ilhamla yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlıyor. 
9.03.2024 Kültür Sanat
Tersanenin yeni görevi var
Tersanenin yeni görevi var İstanbul Sanat, Haliç Tersanesi’nde kapılarını açtı.
5.03.2024 Kültür Sanat
Sanatçı tanımına alternatif yorum
Sanatçı tanımına alternatif yorum Dövme stüdyosu ile sanat galerisi aynı mekânda buluştu. Günümüz pratikleri moda tabirle ‘hibrit’ sanat ve sanatçıya doğru evrilirken “İkinci Seans” dövme, eser, sanatçı arasındaki ayrımı kaldırıyor.
26.02.2024 Kültür Sanat
Ankara’da çağdaş sanat baharı
Ankara’da çağdaş sanat baharı ArtAnkara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 7 Mart-10 Mart tarihleri arasında ATO Congressium’da gerçekleşecek.
24.02.2024 Kültür Sanat
Galeriler Art Show’da buluşuyor
Galeriler Art Show’da buluşuyor 24 çağdaş sanat galerisinin bir araya gelerek organizasyonunu üstlendiği, Art Show: Galeriler Buluşması yarın öngösterim ile başlıyor.
19.02.2024 Kültür Sanat
Tariria’da sanat vakti
Tariria’da sanat vakti Van’ın yeni kültür, sanat ve gastronomi durağı Tariria, şehrin kültürel ve mitolojik mirasını modern bir perspektifle yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.
18.02.2024 Kültür Sanat
23 Çağdaş Sanat Galerisi Art Show sergisinde buluşuyor
23 Çağdaş Sanat Galerisi Art Show sergisinde buluşuyor 20-25 Şubat 2024 tarihleri arasında, 23 çağdaş sanat galerisi Ritz Carlton Residences'da toplamda 4.800m2’lik 6 katlı bir alanda Art Show adı altında bir sergi gerçekleştiriyor.
15.02.2024 Kültür Sanat
Ciddi yatırımla hızlı büyüme
Ciddi yatırımla hızlı büyüme "2024 - 2028 dönemi için 2 milyar euro'yu aşan yatırım planımız var. Büyüme hedeflerimizi destekleyecek şirket alımları ve ortaklıkları da değerlendirmeye devam edeceğiz..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Art Basel Miami’de Filistin eylemi
Art Basel Miami’de Filistin eylemi Dünyanın en büyük çağdaş sanat fuarlarından Miami Beach’teki Art Basel fuarında “Filistin Yaşasın!” sesleri yükseldi...
11.12.2023 Kültür Sanat
Sanat listeleri neye yarar?
Sanat listeleri neye yarar? Sanat eleştirmeni Jerry Saltz’ın “saçmalık” dediği “yılın listeleri”ni alanında uzman isimlere sorduk... Manipülatif olduğunu söyleyenler çoğunlukta olsa da sanat gündemini takip etmeye yaradığını düşünen de var.
8.12.2023 Kültür Sanat
Bu yıl en çok gerçekliği aradık
Bu yıl en çok gerçekliği aradık Amerika’nın en eski sözlüğü Merriam-Webster gerçek, güvenilir, asıl ve özgün gibi anlamlara gelen ‘‘otantik’’i 2023’ün kelimesi seçti. Sözlük yayıncısı bu ilginin çevrimiçi aramalardan ve konuşmalardan kaynaklandığını belirtiyor. Peki, özgünlük günümüzde karşılığını bulan bir ifade mi?
3.12.2023 Pazar
Menemen’e amfi tiyatro
Menemen’e amfi tiyatro Menemen Belediyesi, bir mega projeyi daha hayata geçiriyor.
25.11.2023 Ege
Ressam Ayşe Betil’den zamanın izinde bir yolculuk: “Senden Sonra”
Ressam Ayşe Betil’den zamanın izinde bir yolculuk: “Senden Sonra” 3-13 Kasım tarihlerinde Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda gerçekleşen, çağdaş resim sanatçısı Ayşe Betil'in çok katmanlı bir sanat şovu sunan ikinci kişisel sergisi “Senden Sonra”, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.
22.11.2023 Advertorial
Türkiye-Macaristan Kültür Yılı! Bakan Ersoy: 8 şehirde, 800'ü aşkın kültür sanat insanı katılacak
Türkiye-Macaristan Kültür Yılı! Bakan Ersoy: 8 şehirde, 800'ü aşkın kültür sanat insanı katılacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis ile bakanlıkta Türkiye-Macaristan Kültür Yılı Tanıtım Toplantısı'na katıldı.
20.11.2023 Gündem
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen ödüllü eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen ödüllü eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan ödüllü eseri 'Açık Yapıt ' Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Eserin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bulut, "Türkiye'de ilk günden beri çok beklenen bir sergiydi. Biz Londra'da işi duyurduğumuz andan itibaren insanlar 'Açık Yapıt Türkiye'ye ne zaman gelecek' diye soruyorlardı. Dolayısıyla ilk gün bir izdihamla karşılaştık” dedi. 'Açık Yapıt' Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
1.11.2023 Haberler
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen ödüllü eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen ödüllü eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan ödüllü eseri 'Açık Yapıt ' Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Eserin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bulut, "Türkiye'de ilk günden beri çok beklenen bir sergiydi. Biz Londra'da işi duyurduğumuz andan itibaren insanlar 'Açık Yapıt Türkiye'ye ne zaman gelecek' diye soruyorlardı. Dolayısıyla ilk gün bir izdihamla karşılaştık” dedi. 'Açık Yapıt'  Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
1.11.2023 Kültür Sanat
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri ''Açık Yapıt'' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri ''Açık Yapıt'' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek “Açık Yapıt”, Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime giriyor.
29.10.2023 Gündem
İstanbul’un çağdaş ve ‘modern’ yüzü
İstanbul’un çağdaş ve ‘modern’ yüzü Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern yeni binasına kavuştu. Müzenin açılışını 19 Mayıs’ta yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya İstanbul’u, İstanbul Modern’le çok daha farklı bir şekilde tanıyacaktır” diye konuştu
29.10.2023 Kültür Sanat
'Troya Anadolu’dur'
'Troya Anadolu’dur' Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, müzenin çağdaş sanatla, coğrafya ve çevredeki köy halkıyla kurduğu, ezberlerin ötesine geçen ilişkiyi anlattı: “Bu efsane, bu kentin öyküsü, hiç bu topraklar tarafından anlatılmamış.”
9.11.2023 Arkeoloji
6 Şubat depremlerinin  yaraları sanatla sarılıyor: Pürsefa Hanı’nda sergi ve müzik ziyafeti
6 Şubat depremlerinin yaraları sanatla sarılıyor: Pürsefa Hanı’nda sergi ve müzik ziyafeti 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 550 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep’te yaralar sanatla sarılmaya çalışılıyor.
6.10.2023 Gündem
Yüz’ümüz Cumhuriyet!
Yüz’ümüz Cumhuriyet! Türkiye’nin en uzun soluklu kültür sanat dergisi Milliyet Sanat ekim sayısında Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor. “Yüz’ümüz Cumhuriyet” diyen Milliyet Sanat, Cumhuriyet’in köklerine uzanarak sanatımızın öyküsünü okurla buluşturuyor.
2.10.2023 Kültür Sanat
“Mimarlığın Etkisinden Mimarlığın Bilgisine / Yazgan Tasarı’mın 20.Yılı”
“Mimarlığın Etkisinden Mimarlığın Bilgisine / Yazgan Tasarı’mın 20.Yılı” Yazgan Tasarım Mimarlık, kuruluşunun 20. senesinde, mimarlık disiplinine teorik ve pratik yaklaşımlarını, seçili projeleri, görselleri ve maketleriyle aktaracağı bir sergi düzenliyor.
24.09.2023 Mimarlık
Şehirde kültür ve sanat mevsimi
Şehirde kültür ve sanat mevsimi Sonbahara adım attığımız bugünlerde, şehirde kültür ve sanatın kalbi yeniden atmaya başlıyor.
24.09.2023 Pazar
Gaziantep yaralarını sanatla sarıyor
Gaziantep yaralarını sanatla sarıyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il arasında yer alan Gaziantep yaralarını GAGİAD Kültür Sanat Festivali ile saracak.
12.09.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Çağdaş Sanat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.