SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çalışan hamileler için beslenme önerileri

Yoğun iş hayatında beslenmeye dikkat etmek çok önemliyken bir de hamileyseniz bu iki kat daha önemli bir hâle geliyor. Düzenli beslenme hamileliğin iyi geçmesinde kritik bir rol oynar. Bebeğinizin ve kendinizin sağlığını o yorucu tempoda korumak için işte size birkaç tavsiye...

|

Kahvaltı günün kurtarıcısı

Yoğun bir günde ayakta kalabilmenin temeli kahvaltıdır. Kahvaltı öğününü atlamamalı, her gün kahvaltınızı yapmalısınız. Yumurta, süt, peynir gibi besinleri tüketmeli, çavdar ya da tam buğday ekmeğini sofranızdan eksik etmemelisiniz. Bu besinler kan şekerinizi düzenler ve protein ihtiyacınızı karşılar.

Ara öğünleri atlamayın

Hamilelikte kan şekeri değerlerinize dikkat etmelisiniz. Bunu az az ve sık sık beslenerek sağlamaya çalışabilirsiniz. Ana öğünlerinizi ara öğünlerinizle desteklemeli, farklı gıdalar tüketmelisiniz.

Çekmecelerinizi, çantalarınızı doldurmanızın vakti geldi. Yoğurt, kuru meyve, ceviz, fındık, badem sizin için doğru atıştırmalıklar olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kuruyemişlerin miktarıdır. Kalori açısından zengin olan bu besinleri tüketirken miktarlarına özen göstermelisiniz.

Doymuş yağlardan kaçının

Yediklerinizde özellikle dikkat etmeniz gereken nokta doymuş yağdır. Yemeklerinizde sıvı yağlar tercih etmeniz sizin için daha sağlıklıdır. Zeytinyağı, fındık yağı ya da ayçiçeği yağı gibi sıvı yağlar doğru beslenmenin anahtarı olabilir.

Yemeklerden sonra çay içmeyin

Demir hamilelik için önemli bir mineraldir. Hamilelikte özellikle demir takviyesi alınırken yemeklerden hemen sonra içilen çayların demir emilimini engellediğini biliyor muydunuz? Hamilelikte, yemeklerden hemen sonra çay tüketimini durdurun. Eğer çay içmek istiyorsanız yemekten yaklaşık 45 dakika sonra limonlu açık bir çay tercih edebilirsiniz.

Yemekleri fırınlayın

Yağda kızartılmış besinler yerine fırınlanmış besinler sizin için daha iyi bir tercih olabilir. Öğle yemeğinde ızgara veya fırında et, tavuk, balık gibi yemekler tüketmekte fayda vardır. Derin ve soğuk su balıklarını, yüksek cıva içermesi sebebiyle tüketmemeniz gerekir. Onların yerine sardunya, istavrit, çinakop gibi balıkları tercih edebilirsiniz.

Bol su içip dinlenin

Hamilelikte kabızlık mühim bir sorundur. Sıvı alımına dikkat edin ve meyveleri iyice yıkayıp kabuklu olarak tüketin. Sebze ve salata tüketimi de burada anahtar bir rol oynar. Bol su için ve eve gittiğinizde dinlenin. Dinlenmek sadece uyumak değildir; eve geldiğinizde ayaklarınızı uzatın ve vücudunuzu dinlendirin.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.