Canan Karatay

Canan Karatay

Türk cerrah, İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanı   Lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı. Karatay, görevini Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde sürdürmektedir. Karatay Efendigil Türkiye'de ilk kez uyluk artar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan cerrahtır. Yayınladığı Karatay Diyeti kitabıyla çok konuşulmuştur.

Canan Karatay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 607 canan karatay haberi bulunmuştur.
Canan Karatay'ın kalp ve şeker hastalarına tek önerisi! 'Bunu içen turp gibi oluyor'
Canan Karatay'ın kalp ve şeker hastalarına tek önerisi! 'Bunu içen turp gibi oluyor' Prof. Dr. Canan Karatay zeytinyağının faydalarını anlata anlata bitiremiyor. Zeytinyağının sağlığa olan faydaları birçok besine kıyasla oldukça fazla. Özellikle kalp ve şeker hastaları için doğal ilaç niteliği taşıyor, tabii ölçülü olmak kaydıyla! İşte zeytinyağının vücuda bazı faydalı etkileri.
10.04.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay'dan lazer epilasyona onay yok! 'Ağır metallerin çıkışını önlüyor, çok zararlı'
Canan Karatay'dan lazer epilasyona onay yok! 'Ağır metallerin çıkışını önlüyor, çok zararlı' Günümüzde birçok kişi istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon işlemini tercih ediyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay lazer epilasyon işleminin insan sağlığına olan zararlı etkilerini şöyle aktarıyor: "Vücudu ağır metale teslim ediyor, doğallığı yok ediyor"
4.04.2024 Genel Sağlık
Aynı anda tüketmeyin! Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor'
Aynı anda tüketmeyin! Canan Karatay: 'Bağırsaklar neye uğradığını şaşırıyor' Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Bunlardan biri de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi salatalık ve domates için geldi. Detaylar haberimizde!
Canan Karatay 'Konuşulması bile ayıp' diyerek anlattı! Düğümlenen bağırsakları çözüyor
Canan Karatay 'Konuşulması bile ayıp' diyerek anlattı! Düğümlenen bağırsakları çözüyor Kabızlık sorununuz varsa ve bununla baş etmek için doğal yöntem arayışındaysanız doğru adrestesiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın bağırsak florasını iyileştirecek tavsiyeleri haberimizde!
2.04.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay son noktayı koydu! 'En sağlıklısı pastırma, kuruysa uzak durun'
Canan Karatay son noktayı koydu! 'En sağlıklısı pastırma, kuruysa uzak durun' Sucuk, salam, sosis ve pastırma etin işlenmiş hali olsa da pek çok kere bunlar arasından en faydalısının hangisi olduğu tartışma yarattı. Söz konusu işlenmiş gıdalardan en sağlıklısının pastırma olduğunu açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, önemli açıklamalar yaptı.
Bu mevsimde yemeyin! Canan Karatay uyardı: 'Biber ve patlıcana karşıyım'
Bu mevsimde yemeyin! Canan Karatay uyardı: 'Biber ve patlıcana karşıyım' Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmeye yönelik açıklamalarıyla pek çok kişinin takip ettiği bir isim. Karatay’ın önerileri doğrultusunda hayatını inşa eden kişilerin sayısı azımsanamayacak kadar çok. Özellikle her şeyin mevsiminde yenmesi gerektiğini belirten Karatay, biber ve patlıcanla ilgili özel açıklamalarda bulundu.
18.03.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay’ın önerdiği formül kanıtlandı! Zeytinyağı içmek faydalı
Canan Karatay’ın önerdiği formül kanıtlandı! Zeytinyağı içmek faydalı Özellikle Canan Karatay’ın sıklıkla önerdiği zeytinyağının kanıtlanmış pek çok faydası var. bu faydalardan öne çıkanlar ise sağlıklı yaşam için sağlıklı organları beraberinde getiriyor. Cilt güzelliği ise tüm faydalarına ek, hediye! Detaylar haberimizde.
17.03.2024 Genel Sağlık
Son dakika: Meteoroloji yeni haritasını yayımlandı! Perşembe gününe dikkat
Son dakika: Meteoroloji yeni haritasını yayımlandı! Perşembe gününe dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük yeni raporunu yayımladı. Buna göre Çarşamba günü yurt geneli yağışlı havanın etkisinde olacak. Perşembe günü ise birçok şehirde kar yağışı bekleniyor. İşte detaylar...
16.03.2024 Gündem
Gece ayaklarda yanma, kramp varsa işte sebebi! Canan Karatay: '3 besin iyileştiriyor'
Gece ayaklarda yanma, kramp varsa işte sebebi! Canan Karatay: '3 besin iyileştiriyor' Huzursuz bacak sendromu birçok kişinin muzdarip olduğu ve özellikle uykuyu olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Prof. Dr. Canan Karatay, geceleri ayakta oluşan yanma ve krampın asıl nedenlerini, bu sıkıntıyı bitirmenin yollarını açıkladı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay '1 tane bile yemedim' diye uyardı! Üstüne püskürtülen gaz zehir saçıyor
Canan Karatay '1 tane bile yemedim' diye uyardı! Üstüne püskürtülen gaz zehir saçıyor Beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri çeken Prof. Dr. Canan Karatay'ın son uyarısı kaju için oldu. İşte 'Hayatımda bir kere bile yemedim' diyen Karatay'ın kaju ile ilgili gündem yaratan açıklamaları.
11.03.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay'ın baş tacı ettiği 4 besin! 1 tanesi bile hafızayı fil gibi yapıyor
Canan Karatay'ın baş tacı ettiği 4 besin! 1 tanesi bile hafızayı fil gibi yapıyor İnsan sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir programda beyin sağlığı için tüketilmesi gereken 4 besine dikkat çekti. İşte ilerleyen yaşlarda beyin hastalıklarını önlemek için tüketmeniz gereken o besinler.
10.03.2024 Genel Sağlık
Vitamin ne zaman alınmalı? Osman Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın ortak önerisi
Vitamin ne zaman alınmalı? Osman Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın ortak önerisi Osman Müftüoğlu sık sık çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çeken isimlerden biri. Özellikle sağlık beslenme önerileri pek çok kişi tarafından dikkatle takip edilen Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın vitaminlerle ilgili ise ortak bir önerisi var!
8.03.2024 Genel Sağlık
Yedikçe ömrünüzden gidiyor! Canan Karatay'ın 'zehir' dediği besinler listede
Yedikçe ömrünüzden gidiyor! Canan Karatay'ın 'zehir' dediği besinler listede Bazı yemekler sizi her ne kadar mutlu etse de, uzun vadede gözle görülen olumsuz etkileri olabilir. Bunlar içinse uzman isimler sık sık uyarılarda bulunuyor. Özellikle çarpıcı açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay da o isimlerden biri.
Kabuğunu çöpe atmayın! Canan Karatay da önerdi, fındığın içi dışı şifa dolu
Kabuğunu çöpe atmayın! Canan Karatay da önerdi, fındığın içi dışı şifa dolu Fındık tazesiyle kurusu ve kavrulmuşuyla şifalı kuruyemişler arasında. Canan Karatay’ın da önerdiği besinlerden olan fındık, sadece içiyle değil dışıyla da son derece faydalı. Detaylar haberimizde!
Canan Karatay'ın favorisi, Elazığ'da kendiliğinden yetişiyor! Kandaki zehri dışarı atıyor
Canan Karatay'ın favorisi, Elazığ'da kendiliğinden yetişiyor! Kandaki zehri dışarı atıyor Prof. Dr. Karatay birçok programda aktardığı faydalı önerilerle her zaman merak konusu olmaya devam ediyor. Karatay, Elazığ'da kendiliğinden yetişen, faydası muz kadar etkili besini tavsiye etti. İşte ışkın otunun vücuda olan etkileri.
24.02.2024 Genel Sağlık
Turpa sürün, çaya karıştırın! Canan Karatay da 'Faydalı' demişti, kanıtlandı
Turpa sürün, çaya karıştırın! Canan Karatay da 'Faydalı' demişti, kanıtlandı Canan Karatay, pek çok önerisiyle dikkat çekiyor. Ancak bugün haberimizde anlatacağımız sağlıklı beslenme önerisi belki de hepimizin kaçındığı yağların faydasıyla ilgili. ABD’de yapılan araştırmaya konu olan yağların aslında kaçınılması gerekmeyen besinler olduğu kesinleşti. Detaylar haberimizde.
23.02.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş
Canan Karatay 'Safra kesesi alınanlar yemesin' dedi! Bağırsakları mahvediyormuş Düzenli bir sindirim sistemine sahip olmak için öncelikli olarak birçok organın iyi çalıştığından emin olunması gerekir. Prof. Dr. Canan Karatay eksik organların bağışıklık sisteminde ne gibi sorunlara yol açabileceğini ve alınabilecek önlemleri tek tek anlattı.
21.02.2024 Genel Sağlık
Canan Karatay 'Yemek sonrası çay zehir' dedi! İçine şeker yerine tereyağ atın
Canan Karatay 'Yemek sonrası çay zehir' dedi! İçine şeker yerine tereyağ atın Hemen herkes uzun ve yorucu bir günün arından yemek sonrası içeceği sıcak bir bardak çayın hayalini kurar. Neredeyse Türkiye'de yaşayan birçok kişinin en büyük keyiflerinden biri olan bu davranış Canan Karatay'a göre yanlış. Yemekten sonra içilen çayın zehir olduğunu söyleyen Karatay, neden böyle diyor? İşte cevabı...
17.02.2024 Genel Sağlık
Mecidiyeköy’de risk yüksek
Mecidiyeköy’de risk yüksek Soluduğumuz hava gün geçtikçe kirleniyor. Son ölçümlere göre, havası en kirli kent İskenderun oldu. İstanbul’da ise hava kirliliği yüzde 3 arttı. Prof. Orhan Şen, mazotlu araçların havayı çok kirlettiğini belirterek, uyardı: ‘Mecidiyeköy hava kirliliğinin en yüksek olduğu yer’
10.02.2024 Gündem
Canan Karatay 'Kavurması inanılmaz faydalı' dedi! Çarşıda, pazarda beyaz olanı alın
Canan Karatay 'Kavurması inanılmaz faydalı' dedi! Çarşıda, pazarda beyaz olanı alın Prof. Dr. Canan Karatay tarafından tavsiye edilen lahana turşusuyla yapılan kavurma lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Vücuda birçok fayda sağlayan lahana, kavurma haliyle de çok sağlıklı. İşte detaylar.
8.02.2024 Yemek
Dünyada aşısı olan tek kanser türü
Dünyada aşısı olan tek kanser türü Her gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
27.01.2024 Gündem
Canan Karatay'ı da dolandırmışlardı! 47 kişi yakalandı
Canan Karatay'ı da dolandırmışlardı! 47 kişi yakalandı Şanlıurfa'da çeşitli suçlardan aranan ve 2013 yılında Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran şüphelinin de aralarında bulunduğu 47 zanlı yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
17.01.2024 Haberler
Canan Karatay'ı da dolandırmışlardı! 47 kişi yakalandı
Canan Karatay'ı da dolandırmışlardı! 47 kişi yakalandı Şanlıurfa'da çeşitli suçlardan aranan ve 2013 yılında Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran şüphelinin de aralarında bulunduğu 47 zanlı yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
17.01.2024 Gündem
Herkesin yüzünde aynı korkunç ifade vardı! En gizemli olay: Ourang Medan
Herkesin yüzünde aynı korkunç ifade vardı! En gizemli olay: Ourang Medan Denizde usulca seyreden geminin akıbeti başka bir gemiden gelen yardım sinyaliyle değişti. Kurtarma telaşıyla hızla olay yerine ulaşanları, buradaki insanların hatta köpeğin bile yüzünde beliren o korkunç ifade bekliyordu. Bu gemide sağ kalan tek canlı bile yoktu. Sırrı çözülemeyen olayın ardındaki ihtimaller ise tüyler ürpertiyor.
14.01.2024 Yaşam
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi
Uçmadan önce padişaha şaka yaptı! İlk insanlı roketin az bilinen hikâyesi Wright kardeşler, adını dünyaya ilk defa motorlu uçak uçuran kişiler olarak duyurdu. Ancak onlardan tam 271 yıl önce kendi icadıyla uçan Hezarfen Ahmed Çelebi ve ilk insanlı roketi icat eden Lagari Hasan Çelebi var ki hem yaptıklarıyla hem de şakalarıyla tarihe geçti.
14.01.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Canan Karatay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.