Çaresiz Hastanın Öyküsü... Migren ve Yaygın Ağrılar Fibromiyalji

Ağrılarınız Sizi Çaresiz Bırakmasın

Migren ve Fibromiyalji Çresiz Hastalaıklar mıdır?

36 yaşında genç erkek hastanın 20 yıldır başı ağrıyordu. Klasik migreni vardı. Son yıllarda üstüne eklenen şikayetler onu çaresiz bıraktı. Hastanın öyküsü birçok kronik ağrılı hastada ortaktır. Bu hastalarda testler normal çıkar, ilaçlar işe yaramaz ve hasta kendisini çaresiz hisseder. Psikiyatride çare arar, terapiler ve anti-depresanlarda işe yaramaz. Çünkü migren ve fibromiyalji temelde bedenin elektriksel çalışması ile ilgili sorunlardır. İlaçlarla düzelmezler. Hassas yapılı kişilerde olduğu için de çoğunlukla psikolojik tarafa kaydırılmaya çalışılır.

Haberin Devamı

Migren ve Fibromiyalji Hastasının Anlattıkları

“Haftada 2-3 gün ağrıyor. Artık öğrendim, sende migren var dediler ve çaresi yok!.. Ağrı kesici içmezsem geçmiyor. Her zaman cebimde ağrı kesici ile dolaşıyorum. İlacı almazsam ağrı artıyor, başım zonkluyor. O gün ağrıyı çekmek zorunda kalıyorum. Ağrım genelde solda oluyor ama bazen sağda da olabiliyor. Zonklayan bir ağrı ve enseden başlıyor. Başlangıçta ilaç almazsam bulantıda yapıyor.

Boyunda ağrım sürekli var. Boyunda düzleşmede varmış. Başım ağrıdığında boyun ağrım daha artabiliyor. Uykusuzluk, yediklerim, aç kalma ağrıyı hemen başlatabiliyor. Stresle de artıyor ama hiçbir şey yapmasam da bu ağrı gelebiliyor.

Bu ağrılarla yıllardır idare ediyordum ve alıştım ama son 3*-4 yıldır tüm vücudumda ağrılar başladı. Sırtımda, kollarımda ağrılar var. Kendimi sürekli çok yorgun hissediyorum. Sabahları her yanım tutulmuş gibi oluyor. Yataktan kalkmak istemiyorum. Uyuyorum ama dinlenmiyorum gibi oluyor. Özellikle sabahları ayaklarımı yere bastığımda altları şiş gibi garip ağrılı ve basmak zor geliyor.

Eskiden bu kadar değildi ama soğuğu hiç sevmez oldum. Biraz rüzgar, klima beni kötü yapıyor. Terlemelerim arttı, gazım arttı. Son 1-2 yıldır karnım çok şişiyor, davul gibi olabiliyor. Şaka için bile olsa birisi dokunsa hoşlanmıyorum, etlerim sanki çürümüş gibi ağrıyor. 15 gün önce doktorum kan şekeri dengelenmende sorun var dedi, reaktif hipoglisemim varmış. Tiroidimde nodül var am hormonlarım normal. Tiroid ilacı vermedi.

Haberin Devamı

Diğer testlerimin hepsi normal. Doktorlar birşey bulamıyor ama ben kendimi 70 yaşında gibi hissetmeye başladım. Psikolojik olabilir dediler ama ben anlayamadım öyle ciddi bir psikolojik sorunum yok ki. Kendimi çaresiz hissediyorum, eski hayatıma dönmek istiyorum.”

Migren ve fibromiyalji hakkında daha fazla bilgi ve tedavisini http://www.emelgokmen.com/ sitesinden okuyabilirsiniz..