Çatlakların Çözümü Var mı?

Karın bölgesi deformasyona oldukça yatkın bir bölge, kilo alıp verme, doğum yapma, sezeryan ve yaşlanma ile beraber karın bölgesinde sarkmalar, yağlanmalar, göbek şeklinde bozulmalar, kaslarda gevşeklik, çatlaklar sıklıkla gördüğümüz problemlerdir. Bu problemlerle ilgili radyofrekans ve ultrason cihazları ile cilt sıkılaştırma, vaser ile liposuction, lazer lipoliz, karın germe ameliyatı ve çatlaklar için de vakum terapi uygulanır.

Günümüzde teknolojik estetik dediğimiz işlemler gittikçe popüler hale gelmektedir. Bu tarz cihazlarla ameliyata uygun olmayan, ameliyat istemeyen veya çok az miktarda yağlanması ve cilt sarkması olan kişilerde oldukça memnun edici sonuçlar alınabilir. Seanslı olan bu işlemler anesteziye gerek olmadan rahatlıkla klinik ortamında gerçekleştirilen uygulamalardır.

Haberin Devamı

Çatlaklar genellikle bugüne kadar fazla çözüm bulamadığımız problemlerdendi. Doğum sonrası, kilo alıp vermeler sonrası ciltte yırtılmalar meydana gelmektedir. Yeni bir yöntem olan vakum terapi ve ürün uygulanması ile neredeyse tek seansta % 70’ e kadar olumlu sonuçlar alınmaktadır. İşlem olarak 30 dakikalık bir işlem olan vakum terapi uygulamaktadır. Sonrasında çatlağın derinliğine bağlı olarak 3 veya 5 adet ürünleri 21 gün boyunca hiç aksatmadan kullanıyor. Bazen ise çok geniş ve derin çatlaklarda 2. Veya 3. Seansa ihtiyaç duyulabiliyor.

Karın germe ameliyatı mini karın germe ve tam karın germe ameliyatı olarak ikiye ayrılır. Tam karın germe ameliyatında göbek deliği yeniden oluşturulur, gevşeyen karın kasları dikilir, fazla yağlar alınır ve göbek deliğinin alt kısmındaki çatlaklar çıkarılır. Fakat göbek deliğinin üstünde çatlak varsa ona müdahele edilemez. Mini karın germe ameliyatında ise göbek deliğinin yeri değişmez ve yine göbek deliğinin altındaki çatlaklar azaltılabilinir.

Vaserlipo hastane ortamında lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılan bir uygulamadır. Vaser adı verilen ultrasonik ses dalgaları ile mevcut yağlar parçalanır, sonra sıvı hale gelen yağlar kanül yardımı ile çekilir. Ameliyat sonrası 1 ay kadar korse giymesi gerekir. Yine 1 ay sonra spora başlanabilir ve sonuçları genellikle 3 ay sonra ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Öncelikle yukarıda anlattığım işlemlerin hiçbirini hamilelere uygulanmamaktadır. Karın germe ve vaserlipo sonrası hastalar 1 yıl sonra rahatlıkla hamile kalabilmektedir. Hamilelik sonrasında ise doğumdan 1 sene sonra eğer emzirme bittiyse, karın germe ve vaserlipo işlemi yapılabilir. Çatlak uygulamalarında ise kişinin emzirmiyor ve hamile olmaması yeterlidir. Sonuç olarak teknoloji, tıp ve estetik cerrahi sürekli gelişiyor ve kendini devamlı yeniliyor.