Siyaset Çelik’ten ‘Öğrenci Andı’ açıklaması: Temyiz metnindeki ifadeler kusurlu

Çelik’ten ‘Öğrenci Andı’ açıklaması: Temyiz metnindeki ifadeler kusurlu

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay’a sunduğu temyiz dilekçesini veren bürokrat ve avukatların görevden alındığını belirten Çelik, MHP lideri Bahçeli’nin konuya ilişkin eleştirilerinde haklı olduğunu söyledi

Çelik’ten ‘Öğrenci Andı’ açıklaması: Temyiz metnindeki ifadeler kusurlu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MEB’in Öğrenci Andı ile ilgili hazırladığı temyiz dilekçesindeki, “Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur” ifadelerinin kusurlu olduğunu, temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ile iki avukatın görevden alındığını açıkladı. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- DIŞARIDAN SALDIRI YOK: (Hakkâri’deki patlama) Rapor tamamlanmak üzere, Milli Savunma Bakanımız bugün ya da yarın açıklanacağını söyledi. Soruşturma devam ediyor. Şundan herkesin
emin olmasını isteriz. Bu mesele dışarıdan bir saldırıyla gerçekleşmemiştir. Herhangi bir terör örgütü saldırısı, drone saldırısı, o silaha dışarıdan yapılan bir saldırı neticesinde olmamıştır.

- BAHÇELİ’YE KATILIYORUZ: (MEB’in Öğrenci Andı ile ilgili temyiz dilekçesinde yer alan ‘Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur’ ifadesine Bahçeli’nin değerlendirmeleri) Bahçeli’nin eleştirileri haklıdır, bu eleştirilere biz de katılıyoruz. Temyiz dilekçesindeki söz konusu bölüm, AK Parti’nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bu, Cumhurbaşkanımızın ‘millet’ tanımıyla da bağdaşmamaktadır. Bu, avukatların kendi tasarruflarıyla koyduğu bir bölümdür. Kontrol etmesi gereken bürokratlar da bunu kontrol etmemişlerdir. Sayın Bahçeli’nin de dediği gibi bu ifade tarihi, sosyolojik ve ahlaki olarak büyük bir hatadır. Bu avukatlarla ilişik kesilmiştir, bu bürokratlar da görevden alınmıştır. Bu ifade temyiz dilekçesinden çıkarılacak ve temyiz süreci bu şekilde devam edecek.

Haberin Devamı

- CHP İYİ YAPTI: (CHP’li Öztürk Yılmaz’ın ‘Türkçe ezan’ açıklaması ve disipline sevk edilmesi) CHP ezana saldıran bu şahsı disiplin kuruluna sevk ederek doğru bir iş yapmıştır.

- LİBYA'NIN İHTİYACI DAHA AZ MÜDAHALE: (Türkiye’nin İtalya’daki Libya Konferansı’ndan çekilmesi) Libya’nın daha çok değil, daha az müdahaleye ihtiyacı var. Türkiye gibi Libya konusunda merkezi rolü olan bir ülke, Cumhurbaşkanı Yardımcımız başkanlığında bir heyet tarafından temsil edilirken, Türkiye’nin davet edilmediği ve gayrı resmi bir toplantı yapıldığı görülmüştür. Heyetimiz, Cumhurbaşkanımızla da istişare halinde bu konferanstan çekilmiştir.

‘Avrupa ordusu Türkiye olmadan mümkün olamaz’

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Avrupa Ordusu” açıklaması) Çok şaşırtıcı şekilde Başkan Trump’tan sert tweet’ler geldi. Doğrudan Fransa’yı, Başkan Macron’u suçlayarak, Alman işgalini hatırlatarak, bir bakıma, ‘Sizi Alman işgalinden biz kurtardık. Siz bu orduyu Amerika’ya Çin’e ve Rusya’ya karşı kurmak istiyorsunuz’ şeklinde bir yaklaşım ortaya koydu. Bu açık bir kırılmadır. Avrupa’nın güvenliğinin, Türkiye olmadan sağlanması mümkün değil.

Haberin Devamı

- HABERİ VARSA UTANILACAK İŞ YAPMIŞ: (Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Fransa Dışişleri Bakanı’nın Erdoğan’a ilişkin sözleri) Bu kadar sorumsuz, bilgisiz konuşmasını şaşırtıcı bulduk. Bilgiler, istihbarat teşkilatı tarafından Fransa istihbaratıyla da paylaşıldı. Kendi istihbarat teşkilatından haberi yok, haberi varsa da utanılacak bir iş yapmıştır.

‘Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz’

(Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 9 Kasım’da resmi kıyafetle Kadir Mısıroğlu’nu ziyareti) Diyanet İşleri Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir ilim adamı ve yöneticidir. Bu tartışmalar neticesinde de Cumhurbaşkanımız bu görüşünün kamuoyuyla paylaşılmasını istemiştir. Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Diyanet İşleri Başkanımızın zaten kıyafeti bellidir. O kıyafetle ziyaretlerini yapıyor. Hasta ziyaretinin ideolojisi ve siyaseti olmaz.

Haberin Devamı

HAREKET ALANLARINI GELİŞTİRMEK İÇİN

(Oda ve borsa başkanlarının aday olup seçilemediği takdirde tekrar göreve dönmesine yönelik kanun teklifi) Bu kuruluşların sivil toplum niteliğinin güçlendirilmesi, buralardaki yetenekli arkadaşlarımızın siyasetteki hareket alanlarının daha da rahatlatılması için bu düzenlemeyi yapacağız.