Ekonomi Cepte ‘katlama’ devrimi

Cepte ‘katlama’ devrimi

21.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Katlanabilir cep telefonları sonunda gerçek oluyor. Bu alandaki ilk gerçek deneme olan Samsung’un Galaxy Fold modeli tanıtıldı. Telefon pek çok yeni özelliğiyle cepte ezberleri bozmaya geliyor. Yeni telefonun mayıs ayında Türkiye’de satışta olması bekleniyor

Cepte ‘katlama’ devrimi

Cep telefonu sektöründe uzun zamandır konuşulan ‘katlanabilir’ telefon dönemi başlıyor. Bu segmentte büyük markalar yıllardır çalışmalarını sürdürse de şu ana kadar sadece Royole’nin Flexpai modeli satıştaydı. Ancak bu model pek çok kullanıcı tarafından başarılı bulunmuyordu. Cep telefonu sektörünün büyük üreticisi Samsung ise, esnek ekranlı telefon devriminde 8 yıldır yaptığı yatırımın sonuçlarını almaya başlıyor. ABD San Francisco’da düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğinde, Galaxy Fold adlı katlanabilir ekranlı modelini tüm dünyaya tanıtıldı. Cepte ezberleri bozacak ürünün çift ekranı var. 7.3 inç’lik içeri doğru kapanan ana ekranı kapalı halde 4.6 inç boyutuna küçülüyor.

Haberin Devamı

Cihazın diğer teknik özellikleri ise, arkada 12 MP+12 MP+16 MP’lik üç kamera, önde ise 10 MP, 10 MP ve 8 MP’lik üç kamera. 12 GB Ram ve 512 GB’lik dahili hafıza, 4.380 mAh’lık pil, Exynos işlemci ise diğer özellikleri arasında. Parmak okuma sensörünün yan tarafında olacağı söyleniyor. Ekranın malzemesi ise normal ceplerdeki cam yerine polimer. Bu nedenle istenildiği kadar katlanıp açılarak kırılmadan kullanılabilecekmiş.

S serisine 3 model

Samsung, San Francisco’daki etkinliğinde merakla beklenen S serisi telefonlarının da 3 yeni modelini duyurdu. Bu serinin onuncu yılını S10, S10 Plus ve S10e’yle süslüyor.

Cepte ‘katlama’ devrimi
Yeni modellerde iyileştirmelere gidilmiş. Ekran gövde oranı azaltılırken, ön kameralar da sağ üst köşeye alındı. En merak edilen dev ekranlı S10 Plus.

Haberin Devamı

6.4 inç’lik WQHD ekranı, 12 MP+12 MP+16 MP arka, 10 MP ve 8 MP’lik ön kamerası var. 8GB Ram, 128/512GB depolama alanı olan modeli Türkiye’ye gelecek. En çok merak edilen 12GB Ram ve 1 Terabayt’lık modelinin ise ülkemize gelmeyeceği öğrenildi. 4.100 mAh ise pille donatılmış.

S10’nun teknik özellikleri ise, 6.1 inç ekran, üç arka, iki ön kamera, 8 GB Ram, 512 GB hafıza, 3.400 mAh pil şeklinde. Daha düşük fiyat segmentini hedefleyen S10e ise 5.8 inç’lik ekranla gelecek. Parmak izi okuma sensörü önde yine belli bir alanda olsa da gece ve yağmurlu havalarda kullanımı daha etkin hale getirildi. Ancak bu özellik S10e’de bulunmuyor. Telefonların birbirini şarj etmesini sağlayan ters kablosuz şarj ise cep telefonu sektöründeki diğer bir trend.

Fiyatlar ne olacak?

S serisi telefonlar siyah, beyaz ve yeşil renklerde. Mart başında Türkiye’de satışta olacak telefonların fiyatlarının ise S10e için 5.499 TL, S10 için 6.599 TL ve S10 Plus için 7.499 TL olacağı tahmin ediliyor. Bu, üç telefonun 8GB Ram ve 128GB depolama alanlı modellerini kapsıyor.

Ne zaman Türkiye’de?
Katlanabilir cihaz tasarımıyla da ilgi çekiyor. Katlama yeri menteşe şeklinde. Ekran iki yana tamamen açıldığında katlama yerinde hiç boşluk kalmıyor. Tam açıldığında tam bir tablet görünümü sunuyor. Çoklu görevler için uygun olan katlanır cepte, aynı anda üç işi yapabilmek mümkün olacak. Katlandığındaki halinin genişliği de ince.

Haberin Devamı

Cihazın Türkiye’de lansmanının mayıs ayı başında olması bekleniyor. Fiyatıyla ilgili ise henüz bir açıklama yok. Ancak 10 bin TL’nin üzerinde olacağını tahmin etmek zor değil.

Cepte ‘katlama’ devrimi

Yeni akıllı saat

Galaxy Unpacked etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da akıllı saat ve akıllı fitness bileklikleri de tanıtılıyor. Akıllı saat serisi Gear S3 Frontier yanında daha sportif Galaxy Watch Active serisi geliyor. Bu seride bezeller daha ince olacak, maskülen modellerin aksine biraz daha fazla kadınlara hitap edecek.