Geri Dön

Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu tarifi, ismini eski Osmanlı dönemindeki cariyelerden almıştır. Çerkez tavuğunun ismini Osmanlı dönemindeki cariyelerden almasının nedeni de, haremdeki Çerkez kadınlarının buğday tenli olmasından kaynaklanıyormuş. Püreli bir tarif olan ve içerisinde ceviz olan Çerkez tavuğu tarifi ile damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek Çerkez tavuğu tarifi…

Çerkez tavuğu tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 kilo tavuk
• Yarım soğan
• 4 adet yenibahar
• 4 adet bütün karanfil
• 4adet karabiber tohumu
• 3 adet defne yaprağı
• 1 çay kaşığı kişniş tohumu
• Su
• Tuz
• 1 adet pide ekmeği
• 1/2 bardak süt
• 2 bardak ceviz
• 2 sarımsak, ezilmiş
• 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
• Kırmızıbiber isteğe bağlı

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

1. Adım: Tavuğu geniş bir tencerenin içerisine koyun. Daha sonra içerisine soğan, yenibahar, karanfil defne yaprağı ve kişniş tohumu ekleyin. Daha sonra tavuğun üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ocağın üzerine alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca sıcaklığı azaltın. Ve tavuk pişene kadar 30 dk boyunca pişirin. Tavuk pişince ayrı bir kaba alarak ellerinizle ditin.

2. Adım: Daha sonra tavuğun suyunu süzün ve küçük bir tencerenin içerisine aktarın. Tavuk suyunu tencerede yaklaşık 10 dk boyunca kaynatın.

3.Adım: Küçük bir kasenin içerisinde pideyi tamamen ıslatılana kadar sütün içinde ezin. Daha sonra pideleri mutfak robotunun içerisine aktarın. İçerisine ceviz ve sarımsak ekleyerek ezme işlemine devam edin. Robotun içerisine yaklaşık bir bardak tavuk suyunu ilave edin. Daha sonra sosun içerisine karabiber, tuz atın. Ditmiş olduğunuz tavukları bir tabakta kırmızı biber ve kişnişle ovun.

Tavuğu bir tabakta, bir tutam Türk kırmızı biberiyle karıştırın ve servis yapın. Ekstra ceviz sosunu tabağa yayın ve üzerine de tavukları ekleyip servis yapabilirsiniz.

Çerkez tavuğu besin değeri

• Kalori 332
• Yağ 19.2g yağ
• Protein32.4g
• Karbonhidratlar7.7g
• Fiber1.2g
• Tuz0.3g

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber