SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ceviz kabuğunun faydaları nelerdir?

Ceviz kabuğunun sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Doğanın insanlara sunduğu en önemli mucizelerden birisi de ceviz kabuğudur. Ceviz kabukları ve ceviz aynı zamanda içerisinde yüklü miktarda B vitamini barındırmaktadır. Hayati öneme sahip olması açısından ceviz kabuğunun faydaları, ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır sorusu insanlar tarafından çok fazla merak ediliyor. Bizde ceviz kabuğunun faydaları ve ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır sorusunun cevaplarını sizler için araştırdık.

|

Ceviz kabuklarının bariyerleri, insan vücudunun normal işleyişi için gerekli olan büyük miktarda iyot özelliğine sahiptir. İyot eksikliği tiroid bozukluğu, göğüs hastalıkları, uterus, prostat, diyabet gibi birçok hastalığın gelişimine yol açabilir. Çoğu zaman iyot eksikliği genel halsizlik, titreyen eller, terleme, sinirlilik, yüksek tansiyon ve uykusuzluk ile sonuçlanır. İyot eksikliği yaşlı insanlar arasında çok yaygın bir hastalıktır. Vücudun iyottan yoksun olup olmadığını kontrol etmek için, akşamdan dirseklerinize bir miktar iyot koymak en iyisidir. Sabah, dirseklerinizde iyot yoksa, vücudunuzun iyot emmesi anlamına gelir çünkü yeterli değildir. Aksine vücudunuzda yeterli miktarda iyot varsa, cilt üzerinde iz kalır.

Ceviz kabuklarının faydaları çoğu insan tarafından merak ediliyor. Ceviz kabuklarının suyunu elde ederek faydalarından da en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Ceviz kabuklarının çeşitli kullanımlarının yanı sıra sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Ceviz kabukları parlayan bir cilde, parlak ve canlı saçlara, bembeyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacak bileşenler içerirler. Cevizin besin değerlerinin yanı sıra en az kabuğu da onun kadar faydalı olmaktadır. Ceviz kabuğunun faydalarını merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Ceviz kabuğunun faydaları

Ceviz kabuğunun faydalarını anlatamaya geçmeden önce bir duruma açıklık getirmemizde fayda var. Ceviz kabuğunun sert kısımlarının yanı sıra cevizin etrafını saran ince kabuk kısmının da faydalı olduğunu ve ceviz suyunu hazırlarken muhakkak kullanılması gerektiğini unutmayınız.

Bağışıklığı artırır

Ceviz kabuklarının bağışıklığı arttırdığı bilinmektedir. Ceviz kabukları içerisinde bağışıklık sistemini sağlıklı tutmak ve birçok hastalıktan korumak için iyi miktarda antioksidan içerir.

Cilt Yaşlanmasını Geciktirir

Ceviz kabukları cilt için en iyi olan B vitaminleri ile doludur. B vitamini stresi yönetir ve stres seviyelerini düşürür. Yüksek stres seviyeleri kırışıklıklara katkıda bulunur ve daha hızlı yaşlanmaya yol açar. B vitaminleri, E Vitamini (doğal bir antioksidan) ile birlikte stresi indükleyen serbest radikallerle savaşabilirler. Ceviz kabukları yaşlanma sürecini geciktirebilir.

Göz çevresindeki koyu halkalardan kurtulun

Göz çevresindeki koyu halkaları gidermek için düzenli olarak göz çevrenize ılık ceviz kabuğu suyu uygulayın. Ceviz kabuğu suyundaki sakinleştirici madde olduğundan koyu halkaların hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olacaktır. Ceviz kabuğu aynı zamanda cildin ışıltısını ve ışıltısını yeniden kazanmaya yardım etmek için gözlerdeki şişlikleri yatıştırır.

Kepek Karşıtı

Ceviz kabukları, zengin nemlendirme özellikleri açısından saç için bulunmaz bir nimettir. Ceviz kabukları % 100 doğal olan kepek önleyici bir ilaç olarak görev yapar.

Kanserden korur

Her sabah ceviz kabuğu suyu içmek kansere karşıda koruma sağlamaktadır.

Saç rengini düzenler

Ceviz kabuğu, doğal olarak saçı vurgulayabilen doğal bir renklendirici olarak bilinir. Ceviz kabuğu saça sağlıklı bir parlaklık kazandırırken saç renginizi geliştiren çok sayıda proteine sahiptir.

Kabızlık ve Sindirim Sisteminin düzenli çalışmasını sağlar

Ceviz kabukları sindirim sistemimizin sağlığını korumak için yararlı yararlı olan liflere sahiptir. Bağırsak hareketlerimizi düzenli bir şekilde çalıştırabilmemizi sağlar. Sindirim problemlerinizi kısa süre içerisinde geçirmek niyetindeysek ceviz kabuğu suyu kullanabiliriz.

Ceviz kabuğu suyu zayıflatır mı?

Ceviz kabuklarının içerdikleri antioksidan nedeniyle zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Ceviz kabuklarının aynı zamanda sindirim sistemini hızlandırıcı etkisi de kilo vermede etkili olmaktadır. Başarılı ve bir o kadar da sağlık açısından faydalı olan cevizin kilo vermede oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Ceviz kabuğu suyunun 1 hafta içerisinde 4 kilo verdirdiği bilinmektedir. Ceviz kabukları aynı zamanda vücuttaki zararlı toksinlerden kısa süre içerisinde kurtulmanızı sağlamaktadır. Aynı zamanda ceviz kabukları antioksidan özelliği sayesinde zayıflarken bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlamaktadır.

Malzemeler

- Yarım fincan ceviz kabuğu
- 2 su bardağı su

Zayıflamak için ceviz suyu nasıl hazırlanır?

Yarım fincan ceviz kabuklarını alın, bir kaseye koyun ve üzerine 2 su bardağı dökün, kaynatın, 10 dakika kadar soğuduktan sonra yemeklerden yarım saat önce için.

Ceviz

- 6 adet ceviz kabuğu
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı sirke

Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır?

6 adet ceviz kabuğunun üzerine ve alt kısmına delikler açrak 1 litre suyun içerisine atın. Karışımın içerisine2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Karışımı 15 dk kadar kaynatın. Karışımı sabah akşam aç karnına bir bardak kadar için. Ceviz suyunu içerken aynı zamanda cevizde tüketin.

Ceviz kabuğu suyu nasıl hazırlanır ?(2. Metod)

Akşam yatmadan önce cevizi kırın ve bir su bardağı suyun içerisina atın. ( sadece kabuk atılmayacak.) sabah uyanır uyanmaz bu suyu için.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.