Geri Dön

Ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası tarifi

Ceviz ve tahinle lezzetlendirilmiş hem meze hem salata olarak sofranızı süsleyecek ceviz ve tahin soslu patlıcan salatasını hazırlamak çok kolay. Siz de sevdiklerinizi ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası ile şımartın. Yemeklerinizin yanına yakışacak, lezzetli ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası tarifi...

Ceviz ve tahin soslu patlıcan salatası tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 adet orta büyüklükte patlıcan
3-4 adet kırmızı etki biber
yarım çay bardağı limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
tuz

Sos için malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı tahin
1 avuç ceviz içi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ceviz ve Tahin Soslu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcan ve biberleri közleyin ve bir kaseye alın soğuması için biraz bekletin.

Patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Hepsini eşit boyda doğrayın.

Doğranmış patlıcan ve biberlere limon suyu, tuz, zeytinyağı ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.

Sos için;

Tahini ceviz ve yoğurdu blendera koyup çalıştırın. Üzerine zeytinyağı ekleyip bir kez daha blendardan geçirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber