Geri Dön

Cevizli patates kroket tarifi

İster kızarmış, ister haşlanmış, ister fırınlanmış olsun patatesin her türlü yemeği çok lezzetli. Ne kadar çok tüketsek de asla bıkmadığımız patatesin en güzel atıştırmalık çeşitlerinden olan kroket, içindeki ceviz parçacıklarıyla en sevilen yemekler arasına girmeye aday. İşte karşınızda cevizli patates kroket:

Cevizli patates kroket tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 tane büyük boy patates
Yarım su bardağı süt
10 tane hafif doğranmış ceviz
1 çay kaşığı pul biber
Galeta unu

Cevizli Patates Kroket Nasıl Yapılır?

1. Patatesi derin bir tencerede haşlayın

2. Haşladığınız patatesi iyice ezin

3. İçine patatesler katı kalacak şekilde süt ekleyin

4. Haşlanmış patatesleriniz doğru kıvama geldiğinde içine ceviz ekleyin

* Bu aşamada isteğe bağlı olarak pul biber ve kaşar peynir de ekleyebilirsiniz

5. Karışım galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.

6. Kroketler kızarınca yağdan alarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber