Cezbedici Bir İz Bırakın

Dudaklar kadınlar için güzelliğin olmazsa olmaz noktalarından bir tanesidir. Bu nedenle dudak ve dudak çevresine yapılan uygulamalar kadınlar tarafından en çok tercih edilen işlemlerdendir.

Dudak çizgilerini belirgin hale getirmek ya da ince dudakları daha dolgun hale getirmek yeni yöntemler ile artık son derece kolay. Dudak dolgusu uygulamaları hızlı ve zahmetsiz bir biçimde dudağın istenilen şekli almasına yardımcı olur.

Üstelik dolguların etkileri uygulamadan hemen sonra görülebilir. Kalıcılığı ise uygulamanın içeriğine ve vücudun verdiği tepkiye göre değişiklik gösterir. Ancak yaklaşık 10-12 ayda bir yenilenen dolgular, daha uzun süre kalıcılık sağlar.

Haberin Devamı

Dolgu Çeşitleri

Günümüzde dolgu uygulamalarında kullanılan maddeler sentetik ve otojen olmak üzere ikiye ayrılır. Sentetik dolguların başında da hyalüronik asit gelir. Hyalüronik asit özellik olarak su tutmaya yatkındır ve bu sayede uzun bir kalıcılık süresine sahiptir.

Otojen dolgular ise uygulamanın yapılacağı kişinin vücudundan alınan materyaller ile hazırlanan bir dolgu çeşididir. Bu dolguda genellikle yağ dokusu, bazen de dermis ve fasiya gibi dokulardan oluşan bir karışım kullanılmaktadır. Otojen dolgular, uygulamanın yapılacağı kişiden alınan dokular ile hazırlandığı için herhangi bir alerjik reaksiyon görülmesi riskini en aza indirir.

Uygulama Yöntemi

Dudak dolgusu son derece ince kanüllerle gerçekleştirilir. Uygulama genel olarak bir seansta tamamlanır ancak gerekirse revizyonlar yapılabilir.

Uygulama sonrasında 1-2 günlük ödem veya şişme meydana gelmesi son derece normaldir ancak bu belirtiler kısa süre içerisinde kendiliğinden ortadan kalkar. Dudak dolgusu hemen hemen her yaştan kişiye uygulanabilir. Özellikle kırışmaların henüz ortaya çıkmadığı dönemlerde yapılan dolgular daha fazla kalıcılık sağlar.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar