Siyaset CHP’de yeni hedef genel seçimler

CHP’de yeni hedef genel seçimler

22.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerden dikkat çeken bir başarı elde ederek çıkan CHP, hedefine genel seçimleri koydu. CHP yönetimi, yerel seçim sonuçlarının analiz edileceği parti içi toplantılar ile belediye başkanlarının çalışma planlarının belirlenmesinin ardından, genel seçim hazırlıklarını başlatacak. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Yerel seçim bitti, şimdi yeni seçimin hazırlığını başlatıyoruz. Saha verilerini toparlayıp eksiklerimizi görerek her an seçim olacakmış gibi çalışmalara başlayacağız” dedi.

CHP’de yeni hedef genel seçimler

CHP, İstanbul seçimleriyle ilgili tartışmaların sona ermesi ve Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasının ardından yeni siyasi yol haritasını belirlemeye başladı. Edinilen bilgilere göre CHP ilk aşamada, yerel seçim sonuçlarının kapsamlı olarak değerlendirilmesi için parti içi toplantılar gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu yarın MYK’yı önümüzdeki günlerde ise Parti Meclisi’ni toplayacak. Cuma günü 11 büyükşehir belediye başkanı ile buluşması beklenen CHP lideri, daha sonra tüm belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Toplantılarda seçim analizinin yanı sıra, partinin yeni yerel yönetim politikası masaya yatırılacak. İkinci aşamada, başkanların seçim öncesindeki vaatlerini yerine getirmesi ve görevlerine “güçlü başlangıç” yapması için planlamalar yapılacak. Böylece, 31 Mart’ta alınan halk desteğinin artırılarak devam etmesi amaçlanacak.

Üçüncü aşamada; geçmiş dönem analizlerinin ve belediyelerdeki yeni tablonun ışığında, 2023’te yapılması planlanan parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmak için harekete geçilecek.

Haberin Devamı

263 rapor

Genel Başkan Yardımcısı Torun Milliyet’e yaptığı açıklamada, 263 CHP’li belediye başkanının 45 gün içinde “durum raporu” hazırlayarak kamuoyuna açıklayacağını bildirdi. Torun, “Belediye başkanlarımız; belediyeyi hangi koşullarda devraldıklarını, devam eden projeleri, belediyenin varlıklarını, borçlarını ve mali durumu kamuoyu ile paylaşacak” dedi.

Torun, belediyelerdeki ekonomik yapının tespit edilmesinin ardından; kısa (100 gün), orta (500 gün) ve uzun (5 yıl ve ötesi) vadede yapılacak işlerin hayata geçirilmesine yönelik bir “stratejik eylem planı” hazırlanacağını bildirdi. Torun ayrıca, tüm CHP’li belediyelerdeki belediye meclisi toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanması için tavsiyede bulunduklarını söyledi.

Torun, 6 aylık periyotlarla belediye başkanlarının performansını değerlendireceklerini, vatandaşlara yönelik “memnuniyet” araştırması yapacaklarını anlattı.

Erken seçim talebi yok

Torun, “31 Mart’ta halkın CHP’ye teveccüh gösterdiğini” belirterek, “Yerel seçim bitti, şimdi yeni seçimin hazırlığını başlatıyoruz. Saha verilerini toparlayıp eksiklerimizi görerek her an seçim olacakmış gibi çalışmalara başlayacağız” dedi. Parti olarak bir “erken seçim” talep etmediklerini vurgulayan Torun, ancak her duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydetti. Torun, parti içi değerlendirme toplantılarının ardından oluşturulacak çalışma gruplarıyla saha analizi faaliyetlerine başlayacaklarını bildirdi.