Siyaset CHP'den iki Cumhurbaşkanı adayı çıktı! Kılıçdaroğlu olmazsa adayım

CHP'den iki Cumhurbaşkanı adayı çıktı! Kılıçdaroğlu olmazsa adayım

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıkladı. Yılmaz, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan referandumunda demokrasinin kurumsal olarak belinin kırılmasına şahit olduklarını, hukukun üstünlüğünün bitirildiğini, basının susturulduğunu, muhalif kesimin baskı altına alındığını iddia etti.

CHPden iki Cumhurbaşkanı adayı çıktı Kılıçdaroğlu olmazsa adayım

Son olarak, “baskın seçimin” gündeme getirildiğini ifade eden Yılmaz, “Halka, halkın iradesine baskın yapılıyor, halkın sağlıklı bir tercih yapıp kendi iradesini sandıktan çıkartabilmesinin önüne engel konuluyor. Buna da demokrasi deniliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Burası er meydanıdır’

Dışişleri Bakanlığı’nda bir çok görevlerde bulunduğunu anımsatan Öztürk Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye zor bir durumda, komplo ile karşı karşıya. Çıkış lazım. Ayaklarımıza vurulan prangaları söküp atmamız gerekiyor. Medya ve bazı kanaat önderleri, CHP’nin adayını da kendileri belirlemek istiyorlar. Yani Erdoğan her şeyi yaptı, yetmiyor. Hâlâ seçilebileceğine inanmıyor, CHP’nin adayını da sözüm ona kanaat önderleri ile belirlemeye çalışıyor. Ne tuzak varsa, kendisini o tuzakların içerisine düşürmemiz lazım. Genel Başkanımıza düşüncelerimi açtım. Genel başkanımızın aday olması durumunda kendisine sonsuz desteğim var, destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım. Artık kenardan aday olunmaz, tavşan aday olunmaz, burası er meydanıdır. 47 yaşındayım, hayatımda hiçbir zaman başarısızlığım olmadı. Bunu başaracağıma sonsuz inanıyorum. Zerre kadar tereddüdüm yok, hiç kimseden korkum, endişem... Allah’tan başka hiç kimsenin önünde eğilmedim.”

Haberin Devamı

‘Açıklamalar uygun olmadı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan; Öztürk Yılmaz ve Didem Engin’in Cumhurbaşkanlığı için aday adaylığı açıklamalarını değerlendirdi.

Tezcan, “Partinin adayını Parti Meclisi (PM) belirler, bu konuda yetkili organ PM’dir. Dolayısıyla daha PM bu konuda karar vermeden, aday adaylığı açıklamalarıyla yürütülecek bir süreç değildir bu. Partinin en yetkili ismi sayın genel başkanımız dahi bu noktada bir açıklama yapmazken bu yaklaşımlar çok uygun tutumlar değildir. Uygun olmamıştır” dedi.

‘Yeni şeyler söylemek lazım’

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin de Cumhurbaşkanlığına aday adayı olduğunu bildirdi. Engin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin iki ay sonra tarihinin en önemli seçimini yapacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “16 yıldır ülkemizi tek başına yöneten iktidar partisi, Meclis çoğunluğuna rağmen ülkemizi artık yönetemez duruma düştüğünü itiraf etmiştir. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi, ‘Dünle beraber gitti, cancağızım/ Ne kadar söz varsa düne ait/ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ İşte şimdi güzel ülkemizin vatansever evlatları olarak yeni şeyler söylememizin zamanı.”