Siyaset CHP erken seçim istemeyecek

CHP erken seçim istemeyecek

25.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da seçimlerin sona ermesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sağduyu mesajı verdiği öğrenildi. Parti yönetimi, Kılıçdaroğlu’nun daha önce dile getirdiği “Erken seçim istemek fırsatçılıktır” söylemine uygun hareket edecek

CHP erken seçim istemeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “sağduyu” mesajı verdiği öğrenildi. “Rehavete kapılmamalıyız. Seçim sonuçlarından herkesin ders alması gerekir” diyen Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP yönetiminin erken genel seçime yönelik taleplerin konuşulmasını dahi istemediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını parti genel merkezindeki makamından takip etti. TBMM Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak ve Tuncay Özkan ile Ankara Milletvekili Haluk Koç da Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Makamına kurulan bilgisayar sisteminin başına geçen Kılıçdaroğlu’nun ilk sonuçlarda İmamoğlu’nun önde olduğunun görülmesine rağmen “temkinli” tavrını koruduğu ve sandık sonuçlarını tek tek hesaplamaya devam ettiği öğrenildi.

Sevinç havası

Kılıçdaroğlu’nun kısa süre sonra açılan sandık oranının yükselmesi ve İmamoğlu’nun farkı açtığının görülmesi üzerine de gülümseyerek, “Galiba tarihi bir farkla seçimi alıyoruz” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi. Bu sırada İstanbul’da bulunan genel başkan yardımcılarından ulaştırdığı simülasyonda İmamoğlu’nun 700-800 bin farkla seçimi kazanacağının görüldüğü sandık oranlarının yüzde 70’ı aşmasının ardından makam odasında sevinç havasının hakim olduğu, makamda bulunanların Kılıçdaroğlu’nu tebrikleri sırasında duygusal anlar yaşandığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna yansıyan, sandalyeye yaslanıp gülümseyerek poz verdiği fotoğrafın da bu sıralarda çekildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

İlk mesaj: Sağduyu

Sonuçların netleşmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunanlara “soğukkanlı” olunması gerektiğini belirterek, “Herkes sağduyulu olmalı, kimse taşkınlık yapmamalı. Güzel bir şekilde kazandık yine güzel şekilde kutlamalıyız” dediği öğrenildi.

CHP liderinin, “Rehavete kapılmamalıyız. Asıl zor dönem şimdi başlıyor. Seçim sonuçlarından herkesin ders alması gerekir. Önce iktidarın ders çıkarması gerekir. Umarım bu sonuçlar iyi değerlendirilir ve ülkeyi kutuplaştırmadan çıkaracak bir yönetim tarzı benimsenir” mesajını verdiği aktarıldı.

‘Yolun başındayız’

CHP’nin İstanbul seçimini kazanmasının ardından kulislerde “erken genel seçim” tartışmaları da başladı. Kılıçdaroğlu liderliğindeki parti yönetiminin, böyle bir talebin konuşulmasını dahi istemediği belirtildi. Yönetimin, Kılıçdaroğlu’nun daha önce dile getirdiği “erken seçim istemek fırsatçılıktır” söylemine uygun hareket edeceği bildirildi. Süreci, “sakin” götürmekte kararlı olduğu belirtilen Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “Daha yolun başındayız. Önce belediyelerde verdiğimiz sözleri tutacağız. Türkiye’ye CHP’li belediyelerin farkını göstereceğiz. Zaten bunu başarırsak 2023’te halk desteği arkamızda olacaktır” mesajını verdiği öğrenildi.