Ekonomi CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 TL

CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 TL

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki bütçe konuşmasında, yıl başından itibaren tüm CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 liraya çıkarılacağını belirterek, “Söylüyorum, arkasında da duracağız. Bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz. Yani kul hakkı yemeyeceğiz” dedi.

CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 TL

Kılıçdaroğlu, bir saatlik bütçe konuşmasında, ekonomik gelişmelere ilişkin olarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- “ AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşların borcu tam 79 kat artmış vaziyette. Borç 522 milyar lira. Vatandaş borç batağında, nefes alamıyor. İnsaf denen bir şey var. Sadece tüketici kredisi borçlarında artış miktarı 229 kat. 56 milyon liradan 12 milyar 833 milyon liraya çıkmış vaziyette. Son 10 ayda icraya düşen vatandaş sayısı 1 milyon 56 bin kişi.

- Hükümet diyorum afedersiniz hükümet kalmadı. Saray hükümeti. Bu yılın ocak-ekim döneminde vatandaşların ödediği faiz 55 milyar 500 milyon lira. Size yemin billah ediyorum, bu saray hükümeti ve çevresinde dolananlar tamamı ama tamamı tefecilere hizmet ediyor. Bu kadar faiz ödenir mi? Vatandaş borç batağında debelenip duruyor. Türkiye’yi bağımlı hale getirdiniz. İthalat olmazsa üretim de olmuyor.

Haberin Devamı

- Buradan bizi dinleyen bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, 1 Ocak 2019’dan itibaren CHP’li belediyelerin olduğu bütün yerlerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Söylüyorum, arkasında da duracağız. İkinci öngörümüz şu: Bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz. Yani kul hakkı yemeyeceğiz. Dolayısıyla asgari ücreti bu kürsüden ilan ediyorum: 1 Ocak 2019’dan itibaren net, vergisiz 2 bin 200 lira olacak ve yeni belediyeler aldığımız zaman da o belediyelerde de 2 bin 200 lira olacak ve hiç kimsenin işine son verilmeyecek.”

Yazarlar