Siyaset CHP örgütlerinden saldırıya protesto

CHP örgütlerinden saldırıya protesto

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na önceki gün şehit cenazesinde yapılan saldırı dün CHP il örgütlerince eşzamanlı olarak protesto edildi.

CHP örgütlerinden saldırıya protesto

Protestolara CHP’lilerin yanı sıra farklı siyasi partilerin temsilcileri, STK ve meslek odaları mensupları da katıldı.

Haberin Devamı

‘Organize eylem’

Binlerce kişinin katıldığı protestolarda saldırıyı gerçekleştirenler hakkında yasal işlem yapılması istendi. Bu saldırının şehit Yener Kırıkcı ve yakınlarına yapılmış büyük bir saygısızlık olduğu vurgulanan ortak açıklamada “Saldırı sıradan bir protesto değil, sıradan bir provokasyon değil, son derece organize bir eylemdir” denildi. Saldırının Kemal Kılıçdaroğlu’na değil, ülkenin demokrasine, birlik ve beraberliğine karşı yapıldığı belirten ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktayız ve ayakta durmaya da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Ankara Valisi ve daha önce sarf etmiş olduğu sözler ile bu provokasyona zemin hazırlayan İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır; Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘O evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de, ‘mesajlarınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir?”

Haberin Devamı

‘Hiç uyuyamadım’

Tunceli’deki protestoda Kılıçdaroğlu’nun dayısı Hasan Gündüz (94) de yer aldı. Saldırı nedeniyle gece gözüne uyku girmediğini söyleyen Gündüz, “Genelkurmay yetkililerinin korumaların bulunduğu bir yerde böyle bir saldırı nasıl yapılır, yaşlı birine nasıl yumruk atılır? Bunu kabul etmiyorum. Kılıçdaroğlu kötü bir şey yapmamış hırsızlık yapmamış, çalmamış. Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlığını yapıyor. Türkiye’yi savunuyor. Şehit cenazesine katılmış” diye konuştu.

‘Hedef barış ortamı’

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa hitap eden İl Başkanı Rıfkı Güvener, saldırının önceden planlandığını ileri sürerek “Ne Genel Başkanımız bir milim geri adım atar ne de CHP’ye oy vermiş 14 milyon seçmen bu saldırganlığa prim verir. Çünkü bu saldırının amacı Genel Başkanımızın şahsında Türkiye’de oluşmakta olan barış ve demokrasi ortamını bozmaktır. İktidara sesleniyoruz, bu saldırının kimler tarafından tertiplendiğinin bir an önce saptanmasını istiyoruz” dedi.

‘SALDIRI ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE YAPILMIŞTIR’

ÇİĞDEM YILMAZ - İstanbul

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı CHP İstanbul il örgütü ve sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Taksim Şişhane Meydanı’nda dün öğle saatlerinde gerçekleşen eyleme, CHP’lilerin yanı sıra Türk Tabipler Birliği (TTB), İnsan Hakları Vakfı (İHV), TMMOB, KESK, DİSK, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Mazlum-DER’in de aralarında olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de destek verdi. Eylem de konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırının ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapıldığını, azmettiricilerin belli olduğunu söyledi. Sorumluluk makamındakilerin kullandıkları dile özen göstermeleri gerektiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, “Bu saatten sonra devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa, CHP İstanbul İl Örgütü Genel Başkanımızı koruyacak güçtedir ve halkımızla birlikte koruyacaktır” dedi.

İBB Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu da şunları söyledi: “Bu sürecin içerisinde kim varsa hukuk gereğini yapmalıdır. Herkes cezasını çekmelidir, istifa etmesi gerekenler de istifa etmelidir. Çok ilginç sözler duyduk. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi cümleler duyduk. Çok acı. Neyin mesajı bu? Ya da yüzde 93 oy almadığınız yere neden gittiniz? Bu ne demek ya? Bu ülkenin her karışı bizim. Gidemeyeceğimiz yer yok. Bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini istiyoruz... Birilerinin çekmek istediği alana biz girmeyeceğiz. Kavga etmek isteseler de onları öyle bir yalnızlaştıracağız ki kendileriyle kavga edecekler. Biz öyle bir barış tesis etmek istiyoruz ki akıları ona bile ermeyecek.”