Basketbol Çifte bayram olsun

Çifte bayram olsun

19.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes bugün Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak. CSKA Moskova karşısında tarihinin ilk Euroleague finalini oynayacak olan temsilcimiz, 19 Mayıs’ta kazanırsa Türkiye’ye çifte bayram yaşatacak. Fenerbahçe Beko ise Real Madrid ile 3.’lük için kozlarını paylaşacak.

Çifte bayram olsun

İki Türk takımının yer aldığı THY Eurolegue Final Four’unda kupa bugün kalkacak. Yarı finalde bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu devirerek adını finale yazdıran Anadolu Efes ile Real Madrid’i devirmeyi başaran CSKA Moskova arasındaki şampiyonluk mücadelesi TSİ 21.30’da başlayacak.

Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez Euroleague finaline yükselme başarısı gösteren Anadolu Efes de, Coach Ergin Ataman da ilk Euroleague finalinin heyecanını yaşayacak. Türkiye’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığı günde, İspanya’nın Vitoria şehrinde düzenlenen organizasyonda Türk Bayrağı’nın zirveye çıkması, bu özel güne daha da anlam kazandıracak.

Günün ilk maçında ise Fenerbahçe Beko ile Real Madrid 3. sırayı elde etmek için karşılaşacak. Son 3 finalde yer alıp bir şampiyonluk kazanan sarı-lacivertli temsilcimiz ile geçtiğimiz yılın şampiyonu Real Madrid arasındaki karşılaşma ise TSİ 18.30’da oynanacak.

Çifte bayram olsun

23 yıl sonra

Lacivert-beyazlılar, kulüp tarihinde ikinci Avrupa kupasını 23 yıl sonra müzesine götürmek istiyor. Avrupa Ligi’nin gediklisi olan Anadolu Efes, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarı yakalamıştı.

Haberin Devamı

10. Avrupa kupası olacak

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye’ye 10. Avrupa kupasını getirmeye çalışacak. Türkiye ilk Avrupa Ligi zaferini 2017’de Fenerbahçe’yle yaşadı. Türkiye’ye daha önce Anadolu Efes 1996’da Koraç Kupası’nı, Beşiktaş 2012’de FIBA Eurochallenge Kupası’nı getirdi. ULEB Avrupa Kupası’nı ise Galatasaray Odeabank 2015-2016, Darüşşafaka ise 2017-2018’de Türkiye’ye taşıdı. Kadın basketbolunda Galatasaray 2009 ve 2018’de FIBA Avrupa Kupası’nı, 2014’te ise FIBA Avrupa Ligi Kupası’nı elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise 2018’de FIBA Avrupa Kupası’nı Türkiye’ye kazandırdı.

Tarihi fırsat

Anadolu Efes coachu Ergin Ataman kariyeri açısından çok özel bir dönem geçiriyor. Euroleague tarihinde finalde yer alacak ilk Türk coach olacak Ataman, aynı zamanda önemli bir şansla da karşı karşıya. Tecrübeli coach, Avrupa’da yer alan tüm kupaları kazanan antrenör olarak tarihe geçme fırsatını yakalayacak. 2002’de İtalya’da Montepaschi Siena ile Saporta Kupası’nda zafer elde eden Ergin Ataman, 2012’de Beşiktaş’ta EuroChallenge’ı kazandı.
2016’da da Galatasaray ile EuroCup’ta şampiyonluk gören Ataman, 2019’da ise Anadolu Efes’le Euroleague’de CSKA Moskova’ya karşı finale çıkıyor.