Çikolata kistleri kadınları vuruyor!
Çikolata kistleri kadınları vuruyor! Endometriozis (halk arasındaki tabiri ile çikolata kisti), rahim içindeki her ay adet olmayı sağlayan tabakanın rahim dışına yerleşmesi ve çoğalması ile karakterize bir hastalıktır. Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Profesör Doktor Polat Dursun konu hakkında bilgiler verdi.
12.04.2019 Kadın Sağlığı
Türkiye’de yaklaşık 2 milyon kadını etkiliyor!
Türkiye’de yaklaşık 2 milyon kadını etkiliyor! Sık görülmesine rağmen az bilinen hastalıkların arasında sayılıyor. Türkiye’de en az 2 milyon kadını etkileyen bu hastalık, kadınların yaşam kalitesini de düşürüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ercan Baştu hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
14.03.2019 Kadın Sağlığı
Çikolata kisti neden olur?
Çikolata kisti neden olur? Her 5 kadından birinde rastlanan çikolata kistinden korunmanın yollarını Op. Dr. Halit Fırat Erden açıkladı.
27.01.2016 Kadın Sağlığı
Çikolata kisti nasıl tedavi edilir?
Çikolata kisti nasıl tedavi edilir? Kadınların üreme yeteneğini olumsuz etkileyen ve gebeliğin önündeki en büyük engellerden biri olan “endometriozis” yani çikolata kisti tedavi edilebiliyor. Peki, çikolata kisti neden olur, nasıl tedavi edilir?
10.08.2015 Genel Sağlık