Geri Dön

Çikolatalı sos tarifi

Ev yapımı çikolata sosu nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? O halde bu özel tarifimiz tam olarak aradığınız lezzeti sizlere sunuyor. Özel tadıyla aklınızı çelecek çikolata sosu tarifimiz ile sevdiklerinizi en özel günlerinde lezzetli bir pasta ya da tatlı ile mutlu edebilirsiniz. Kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz çikolata sosu tarifimiz eşsiz lezzeti ile hazır tatların bir adım önüne geçecek. Çikolata sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir öğrenerek bu tarifi en özel biçimde uygulayabilir, ev yapımı tüm tatlılarınızı en lezzetli hale dönüştürebilirsiniz. Aradığınız lezzet ev yapımı çikolata sosu nasıl yapılır ,işte cevabı…

Çikolatalı sos tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 yemek kaşığı buğday nişastası
-500 ml süt
-3 tatlı kaşığı kakao
-Yarım çay bardağı toz şeker
-25 gram tereyağı
-Yarım su bardağı rendelenmiş bitter çikolata

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

1.adım: Elediğiniz kakao, toz şeker ve buğday nişastasını bir tencerenin içine alın.
2.adım: Tencereye sütü azar azar ekleyin, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
3.adım: Koyulaşan karışıma tereyağı ve rendelenmiş çikolatayı ekleyin, 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
4.adım: Kabuk tutmasını istemiyorsanız ocaktan alana kadar sürekli karıştırın, muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber