SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çikolatanın faydaları

Çikolatayı sevmeyen yoktur. Çikolatanın faydaları ise oldukça tartışılan bir konudur. İşte Çikolatanın faydaları…

|

Çikolata üzerine yapılan araştırmalarda çikolatanın, kanın pıhtılaşmasını ve bağırsak kanserini önleyen bir antioksidan olan flavonoit içerdiği tespit edilmişti. Bunun yanı sıra çikolata yaşlanmaya bağlı göz bozukluğu, erken doğum ve zihinsel sorunlara karşı da vücudu koruyor.

Yeni araştırmalarda ise uzmanlar çikolatanın kardiyovasküler rahatsızlıklar üzerindeki etkisini araştırıyor.

Internal Medicine isimli dergide yayınlanan araştırmada çikolatanın, kalp krizi geçirmiş kişilerde ikinci bir kriz riskini azalttığı belirtildi.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı sağlığınız koruma altına alacak formüller için tıklayınız...

Yüksek miktarda kakao içeren çikolata tansiyonu düşürüyor ve kan dolaşımını olumlu yönde etkiliyor. Bu sayede de kalp krizi riski aza indirgenmiş oluyor.

Bilim adamları çikolata içerisinde bulunan biyoaktif bileşiklerin kalp krizi kurbanlarının daha iyi bir duruma gelmesine yardımcı olacağı konusunda oldukça iyimser.


Araştırmanın başındaki isim Imre Janszky, “Eğer diyabet ya da obezite sorununuz yoksa çikolatadan uzak durmanızı söyleyemem,” diyerek şeker hastalığı veya aşırı kilo problemi olmayan kişilerin makul miktarlarda çikolata tüketebileceğini belirtti.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.