SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cildi ölü deriden arındıran maske tarifleri

Cildiniz her ay olduğu gibi mevsim geçişlerinde de kendini yeniler. Fakat bu süreç bazen yavaşlar ve bu da ölü hücrelerin cildinizin yüzeyinde daha uzun süre kalmasına neden olur. Eğer cildinizi derinlemesine temizlemeyen maskeler ya da cildi soyan maska tarifleri arıyorsanız bu haberimiz sizin için...

|

Mevsim geçişlerinde cildi ölü deriden arındırmak oldukça önemlidir. Cildiniz her ay olduğu gibi mevsim geçişlerinde de kendini yeniler. Fakat bu süreç bazen yavaşlar ve bu da ölü hücrelerin cildinizin yüzeyinde daha uzun süre kalmasına neden olur. Ölü hücreler ise yeni hücrelerin oluşmasını engeller.Cildinizi en azından haftada bir kere ölü hücrelerinden arındırmanız gerekiyor. Bu yazıda, bunu nasıl yapacağınızı size göstereceğiz. Eğer cildinizi derinlemesine temizlemeyen maskeler ya da cildi soyan maska tarifleri arıyorsanız bu haberimiz sizin için...

Cildi ölü deriden arındıran maskeler

Bu maske tarifleri ile yüz derisini yenileyebilir, daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Cildinizi nemlendirip yenilemek için bu ekonomik, kolay ve etkili yöntemleri mutlaka deneyin.

Havuç maskesi

Havucu katı meyve sıkacağından geçirin ve elde ettiğiniz suyu nemlendirici bir kremle karıştırın. Bu karışımı ellerinize, ayaklarınıza ve yüzünüze uygulayın. Bunu banyo sırasında yapabilirsiniz, ardından bol suyla durulayın.

Aspirin maskesi

Aspirini bir bardak suda çözün. Bir parça pamuğu bu karışıma batırın ve yüzünüzü bu pamukla silin.

Şeker

Birkaç yemek kaşığı şekeri bir parça el kremiyle karıştırdıktan sonra kollarınıza, ellerinize ve ayaklarınıza masaj yaparak sürün. Şeker, cildi ölü deriden arındırmak için sık sık kullanılmaktadır.

Bal maskesi

Bir yemek kaşığı balı, iki adet çekilmiş badem ve yarım yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın. Bu karışımı haftada bir kere yüzünüze maske olarak uygulayın ve ardından ılık suyla durulayın.

Papaya maskesi

Bir dilim çekirdekleri çıkarılmış papayayı püre haline getirin ve yüzünüze uygulayın. Papaya, yağda çözünen ve ölü derileri gidermeye yardımcı bir enzim olan papaini içerir.

Yulaf maskesi

3 yemek kaşığı yulaf ununu bir tatlı kaşığı sütle karıştırın ve birkaç parça pamuğu bu karışıma batırıp çıkarın. Pamuk parçaları karışımın koyulaşmasını sağlayacaktır. Kalan koyu karışımı yüz maskesi olarak kullanın.

Kil maskesi

Yeşil, kırmızı ya da beyaz kili macun kıvamına gelinceye kadar maden suyuyla karıştırın. Banyo yaparken vücudunuza bu macunu uygulayın, 10 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.

Kahve maskesi

Kahveyi, cildi ölü deriden arındırmak için de kullanabilirsiniz. Az miktarda kahveyi nemlendirici bir kremle karıştırın ve masaj yaparak bütün vücudunuza uygulayın, sonra bol suyla vücudunuzu durulayın.

Bal, limon ve şeker maskesi

Bu üç malzemeyi eşit miktarlarda karıştırarak bir macun elde edin ve bütün vücudunuza dairesel hareketlerle bu macunu uygulayın.

Karbonat maskesi

Bu tarif oldukça basit; az miktarda karbonatı suyla karıştırarak koyu bir macun elde edin ve bu macunu bütün vücudunuza uygulayın.

Zeytinyağı maskesi

İki yemek kaşığı zeytinyağını bir yemek kaşığı tuzla karıştırın. Tuz, vücudunuzu arındırmanıza yardımcı olurken zeytinyağı ise cildinize yumuşaklık sağlayacaktır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.