Cilt Çatlaklarını Kader Olmaktan Çıkartan Tedavi; Biodermogenesi

Cilt Çatlağı Nedir?

Cilt çatlaklarının ne olduğunu anlamak için, cildin yapısını ve nasıl çalıştığını açıklamamız gerekir. Normal cilt destek dokusu, %80 kolajen ve %4 elastin liflerinden oluşan gözenekli bir ağ yapısına sahiptir. Cilt yapısında bulunan elastin, cilde esnekliğini veren ve gerilmesini mümkün kılan bir proteindir. Elastin, cilt içerisinde cildin esnemesine ve daha sonra orijinal konumuna geri çekilmesine izin veren balık ağı benzeri bir yapı oluşturur.

” Cilt Çatlakları, Hasar Görmüş Elastin Yapılarıdır. “

Haberin Devamı

Bu elastin lifleri hasar gördüğünde ‘skar’ görüntülü cilt çatlakları oluşur. Cilt çatlaklarını dikkate değer kılan, görünümlerinin ne ölçüde göze battığıdır; bununla birlikte, bir mikroskop altında baktığınızda normal, sağlıklı ciltten hemen hiçbir farklılık görmezsiniz. Bir cilt çatlağına dokunduğunuzda, neredeyse orada cilt yokmuş gibi bir boşluk hissedersiniz. Gerçekte ciltte çok az bir değişim olmasına rağmen, gerçek ve görsel algılama çok farklıdır.

Cilt Çatlaklarının Sebebi Nedir?

Cilt çatlakları hakkında şaşırtıcı olan şey, gerçekte bunlara cildin “gerilmesinin” neden olmamasıdır. İnsanlar, cilt çatlaklarını kilo almakla veya hamilelikle ilişkilendirir ve cildin bu yeni ve daha büyük vücuda uymak için gerildiğini düşünürler. Bu ilişkilendirme çok güçlüdür ve “cilt çatlağı” terimi bu yanlış algılamayı biraz daha güçlendirmiştir.

Cilt Çatlaklarının Nedeni Hormonlar mıdır?

Cilt çatlaklarının gerçek nedeni hormonlardır. Evet, bu durumun nedeni hormonsal etkilerdir. İnsanlar kilo aldıklarında hormonlar üretilir ve yağ hücrelerinin metabolizma sürecine dahil olur. Bu nedenle kilo alıp verdiğimizde, vücudumuzdaki hormonlar ve aynı zamanda cildimizdeki hormonlarımız etkilenir.

” Laboratuvarda Cilt Çatlakları ‘Yaratılabiliyor’. “

Örneğin, sadece güçlü lokal kortizonlu kremler kullanmak suretiyle normal cilt üzerinde suni olarak cilt çatlakları yaratılmıştır. Bu sonuç, test deneğinde herhangi bir kilo alma veya kilo verme olmadan elde edilmiştir. Steroidler vücudumuzdaki hormonlara benzerler; dolayısıyla cilde uyguladığımızda cilt çatlaklarına neden olmaktadırlar. Burada cildin gerilmesi söz konusu olmadığından, bu deney cilt çatlağı nedeninin cildin ‘gerilmesi’ olmadığını gösteren pozitif bir kanıttır.

Haberin Devamı

” Kilo Alma ve Hamilelik, Hormonları Değiştirir. “

Öyleyse, Kilo Alan veya Hamile İnsanlarda Genellikle Bu Cilt Çatlakları Neden Görülüyor?

Gelişme çağımızda, kadınların hamilelik döneminde, erkekler ağırlık kaldırırken veya ergenlik çağındaki gelişme sırasında, vücut geliştikçe cildin de genişlediği doğrudur. Fakat, bu yaşam değişikliklerine hormonlarımızdaki ciddi değişiklikler ve cilt metabolizmamızdaki değişiklik eşlik eder. Cilt çatlaklarına neden olan şey ‘gerilme’ değil, bu etkilerdir.

Neden Zaman İçerisinde İyileşemiyorlar?

Vücut çatlakları büyük bir problemdir. Cilt çatlaklarıyla ilgili problem, ciltteki esnek liflerin hasar görmesi ve esnek liflerin ciltte onarılması zor olan tek şey olmasıdır. İyileşmekte olan bir yaramız olduğunda, vücudumuz kollajen proteinlerini ve yaralanan tüm cilt yapısını yeniler; fakat elastik liflerin onarılması olanaksızdır. Vücut dokuyu yenilerken tamamen farklı bir destek maddesi ile alanı doldurabilir fakat, bu doku hiçbir zaman eski elastikiyetine kavuşamaz. Çünkü, içindeki destek dokuda artık elastin lifleri yoktur.

Haberin Devamı

Kilo Almak Bu Sorunun Nedeni midir?

Hayır, kilo almak cilt çatlaklarına neden olmaz. Kilo almak, vücudunuzdaki hormonları etkiler ve hormonları değiştirme etkisi ölçüsünde önemli bir faktördür; fakat cilt çatlaklarına neden olmaz. Gerçek neden, kilo almanın bir fonksiyonu olarak ortaya çıkan hormonal değişikliklerdir.

Cilt Çatlaklarından Nasıl Kurtulurum?

Cilt çatlaklarını düzeltmeye yardımcı olabilen çeşitli tedaviler olmak ile birlikte, hiçbir tedavi cilt çatlaklarını tamamen kaybolarak normal cilt görünümüne dönmesini sağlayamamaktadır. Kırmızılığı azaltabiliyoruz, dokuyu düzeltebiliyoruz ve daha iyi görünmesini sağlayabiliyoruz; hatta bazı durumlarda kolay fark edilemez hale getirebiliyoruz.

“ BIODERMOGENESI her türlü cilt çatlağın da etkili bir tedavi yöntemidir.”

Cilt çatlakları geç dönemde beyazlar. Bugüne kadar beyaz görüntüyü değiştirebilen hiçbir tedavi yöntemi yoktu. Fakat Biodermogenesi yöntemiyle geç dönem çatlaklarında düzleşme ve tekrar renklenme elde edebiliyoruz. Bu yöntemin diğer tedavilerden ( Laser, mesoterapi, carboxy ) en önemli farkı, deride herhangi bir hasarlanmaya neden olmadan derinin tekrar normal yapısına dönmesine yardımcı olmasıdır. Bir diğer anlatımla Biodermogenesi derideki yapıları eski, normal fonksiyonlarına döndüren bir uygulamadır.

Cilt Çatlakları için Kullanılan Krem ve Losyonlar Etkili mi, Hangi Ürünleri Tavsiye Edersiniz?

Piyasada cilt çatlakları için birçok ürün mevcuttur. Tavsiye edebileceğim, sadece alfa-hidroksi asitler ve Retininoik asit içerikli ilaçlar gibi lokal olarak uygulanan kremlerdir. Lokal steroid kremleriyle birleştirilen bu ürünler, ciltteki enflamasyonu azaltabilir ve cilt çatlaklarına neden olan hormonların negatif etkilerini ortadan kaldırabilir. Bu ürünler, aynı zamanda ciltteki kollajen ve elastinin yeniden biçimlenmesine yardımcı olarak görünümlerini iyileştirebilir.

BIODERMOGENESİ Kimlere Uygulanamaz?

Biodermogenesi hamilelik, vücutta kalp pili gibi özelleşmiş apareyleri olanlar dışında sağlıklı herkese uygulanabilir. Günlük hayatı etkilemeyen bir yöntemdir.

BIODERMOGENESİ İşlem Sonrası Günlük Hayata Ne Zaman Dönülebiliyor?

Biodermogenesi uygulamasından hemen sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Dar kıyafetler giyilebilir. Güneşlenme, denize girme gibi durumlar için herhangi bir engel yoktur. Biodermogenesi uygulamasından sonra 3 saat soğuk banyo yapılmaması ( sıcak yapılabilir ) önerilir.