E-Spor Çin'de 141 PUBG hacker'ı bu yıl tutuklandı

Çin'de 141 PUBG hacker'ı bu yıl tutuklandı

11.07.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

Tencent Games'in yerel Çin polisleriyle birlikte yürüttüğü işbirliği neticesinde, Çin genelinde PlayerUnknown's Battleground (PUBG) oyununda hile üreten toplamda 141 hacker tutuklandı.

Çinde 141 PUBG hackerı bu yıl tutuklandı

Zübeyr Bozkurt / Skorer

Haberin Devamı

Çin'deki polis teşkilatı ve medya şirketi Tencent'in Çin'deki PUBG'in yayıncısı olan ortak bir çalışmanın ardından, PlayerUnknown's Battlegrounds için hile yazılımı sağlayan Çinli bilgisayar korsanları tutuklandı.

Son tutuklamalarda tutuklanan bireylerin, zararlı bir Trojan virüsü içeren hile yazılımı oluşturdukları bildirildi. Bu virüs, bilgisayar korsanlarının banka kartı bilgileri gibi kişisel bilgileri bulmak için kullanıcının bilgisayarına erişim sağladı. Konula ilgili olarak yerel polis, bilgisayar korsanlığıyla bağlantılı olduğuna inanılan bilgisayar ve cep telefonu gibi 200'den fazla donanımı ele geçirdi.

Anti-hile yazılımı BattleEye'ın oyunda hile yapmak için yasaklanan hesapların yüzde 99'unun Çin'den geldiğini gösterdi. Bazı kullanıcılar, NA ve AB gibi diğer sunuculara dünyanın dört bir yanına zarar vermek için bu zararlı yazılımları kullandı.

Haberin Devamı

Hile yazılımı hala PUBG'de devam eden bir sorun ve geliştiriciler için sürekli verilen bir savaştır. Yıl boyunca yapılan tutuklamalar, PUBG Corp ve Tencent tarafından hile yaptığınız ve zararlı yazılım kullandığınız tespit edilirse her an polis kapınıza dayanabilir.