SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Cinsel hayatınız evliliğiniz hakkında ne söylüyor?

Her evlilikte seks problemleri baş gösterebilir. Hatta bundan daha normal bir şey yoktur. Seks hayatınızdaki problemin ne boyutta olduğunu merak ediyorsanız bu yazımız tam da ihtiyacınız olan şey...

|

Ortalama haftada 1 kez birlikte oluyorsanız...

Neredeyse diğer herkes gibisiniz. Araştırmalara göre evli çiftlerin büyük bir çoğunluğu yılda ortalama 51 kez birlikte olurlar. Evli çiftlerin sadece %5'i haftada 3 kez cinsel ilişki yaşar. Social Psychological and Personality Science'ta yayınlanan bir çalışmaya göre mutlu olmak için haftada 1 kez cinsel ilişki yaşamak normal. Ancak haftada 1'den azı riskli.

Hiç olmadığınız kadar açıksanız...

Yalnız değilsiniz. Cinsel Sağlık Uzmanı Dr. Laura Berman'a göre evli çiftler bekarlardan daha çok ve çeşitli seks yapıyor. Oral seks de evli çiftler arasında oldukça yaygın. New York Times'ta yayınlanan başka bir araştırma evli çiftlerin bekar insanlara göre daha tatmin edici birliktelik yaşadığını söylüyor.

1 yıl boyunca hiç seks yapmadıysanız...

Yalnız sayılmazsınız. Sosyolog ve Evlilikte Seks Uzmanı Denise A. Donnelly , evli çiftlerin %15'inin 6 ay boyunca seks yapmadığını, sekssiz evliliklerde çiftlerin boşanmaya daha meyilli olduğunu söylüyor. Cinsel aktivitenin ideal bir sayısı olmadığını ve idealin çiftlerin mutluluğuna bağlı olduğunu ekliyor. Yani çiftlerden her ikisi de bu durumdan mutluysa problem yok.

Orgazm taklidi nasıl anlaşılır?

Sürekli eşinize sinirliyseniz...

Onu yine de çekici bulabilirsiniz. Mutsuz evliliklerin %57'sinde çiftler hala eşlerini seksi buluyor. Bu durum seks hayatını negatif etkilemeyebiliyor.

Çocuk sahibi olmak libidonuzu öldürdüyse...

Araştırmalara göre ilişkilerde tatmin oranı çocuk sahibi olduktan sonra azalıyor. Yaygın inancın tam tersine sadece anneler özgüvenini kaybetmiyor, erkeklerin de testosteron seviyesi üçte bir oranında düşüş gösteriyor. Çocuk bakımına günde 3 veya daha fazla vakit ayıran babaların testosteron seviyesinde%20 oranında düşüş oluyor.

İhanet suçluluğu nasıl geçer?

Çok uzun yıllardır birlikteyseniz...

Birbirinizi daha az arzulamanız çok normal. Araştırmacı Psikoloji Profesörü George Loewenstein çiftlerin birliktelikleri uzadıkça birbirlerini çıplak görmek konusunda heyecanlarının azaldığını belirtiyor. Tabii ki heyecanı arttırmanın her zaman yolları vardır :)

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.