Cinsel İsteksizlik

Cinsel İsteksizlik

Son dakika cinsel isteksizlik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cinsel isteksizlik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cinsel isteksizlik haber sayfamızda...

Cinsel İsteksizlik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 377 cinsel isteksizlik haberi bulunmuştur.
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor! Miyomlar çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor Ne kadar iyi huylu tümörler olsalar da miyom dokusu içinde 1000’de 1 olasılıkla kanser dokusu bulunabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, “Ayrıca rahmin iç duvarında yerleşmiş olan miyomlar embriyonun gelişmesine engel olarak çocuk sahibi olmayı önleyebiliyor” dedi.
9.10.2023 Genel Sağlık
Kapalı kalp ameliyatı sonrası cinsellik
Kapalı kalp ameliyatı sonrası cinsellik Kalp ameliyatları sonrasında depresyonla birlikte cinsel isteksizlik görülebiliyor. Kapalı kalp ameliyatlarından sonra göğüs kemiğinin iyileşme süreci olmadığından hastalar cinsel hayata daha erken dönebiliyor.
16.09.2023 Pazar
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı?
Doğumu kontrol altına almak için kullanılıyor: Akıllardaki o soru: Zararı var mı? Gebelikten korunmanın birçok yöntemleri bulunuyor. Aslında hepsi kullanılmakla birlikte bazı kadınların bünyesine uygun olmayan yöntemler karşımıza çıkabiliyor. Gebeliği önleyen tüm yöntemlerin ortalama % 1’lik kısmı için mutlaka risk taşımaktadır.
26.07.2023 Kadın Sağlığı
Menopoz kabusunuz olmasın-1
Menopoz kabusunuz olmasın-1 Adetten kesilme yaşı ortalama 50 dersek, bunun 4-6 sene öncesinden düzensizliklerin şikayetlerin başladığını düşünürsek, ortalama bir ömre sahip kadın 30-35 yılını menopoz ve menopoza giriş dönemi şikayetleri ile geçiriyor...
29.07.2022 Cadde
Parkinson'un erken teşhisinde yeni umut kan testi! Bu belirtiler varsa dikkat
Parkinson'un erken teşhisinde yeni umut kan testi! Bu belirtiler varsa dikkat Parkinson, erken teşhis edilmesi pek mümkün olmayan bir hastalık. Hastalar elleri titremeye başlayınca bir hekime başvuruyor. Ancak Almanya Kiel Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının hastalığın erken tanısı için geliştirdikleri yeni bir yöntem Parkinson hastalarının yüzünü güldürüyor.
21.07.2022 Gündem
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli?
Vişne neye iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Ekşi tadıyla binbir deva vişnenin tam zamanı! Peki vişnenin faydaları nelerdir? Vişne hangi hastalıklara iyi gelir, ne zaman tüketilmeli? Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy vişnenin saymakla bitmeyen faydalarını anlattı.
Somatizasyon bozukluğu belirtileri ve tedavisi
Somatizasyon bozukluğu belirtileri ve tedavisi Somatizasyon bozukluğu rahatsızlığına sahip olan hastalar, bilinenin aksine hastalıkları kendileri oluşturmazlar. Genel olarak ciddi bir hastalığın bulunduğuna inanma hali mevcuttur. Fiziksel semptomlar kişileri oldukça rahatsız eder ve bedenleri ile ilgili endişeler oluşturur. Ancak aslında bedenen herhangi bir rahatsızlık söz konusu değildir, psikolojik olarak rahatsızlığı hissetme hali mevcuttur. Hastalar sürekli olarak hastaneye gidip farklı tıbbi tanılar alırlar. Bu durum sonucunda, ilaçların yan etkilerine maruz kalırlar. Bu rahatsızlık tedavi edilmediği takdirde kişilerin hastanelere bağımlı bir hayatları olacaktır. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
1.06.2022 Ruh Sağlığı
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru Kadınların 12 yumurtlama dönemi boyunca korunmasız ve düzenli olarak cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebeliğin oluşmaması durumu infertilite olarak adlandırılır. İnfertilite tanısı konulan çiftlerin eş zamanlı değerlendirilmesi önemlidir. İnfertilite yalnızca erkek, yalnızca kadın ya da hem kadın hem de erkek kaynaklı olabilir. Erkek kaynaklı kısırlık hakkında Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan erkek kaynaklı kısırlık hakkında en sık sorulan sorulara yanıt verdi.
6.05.2022 Erkek Sağlığı
Hamilelik sonrasında çiftlerin birbirini anlayabilmesi için öneriler
Hamilelik sonrasında çiftlerin birbirini anlayabilmesi için öneriler Aileye yeni bir üyenin katılması, o döneme kadar sadece eş görevini üstlenen çiftlere annelik ve babalık rollerini de yüklüyor. Bebekle birlikte yeni bir uyum dönemi yaşayan çiftler, kimi zaman bu yeni düzene uyum sağlamakta sorun yaşıyor, bu durum da ilişkilerini etkileyebiliyor. Psk. Gizay Nur Kepen, bebek sahibi olan çiftlere ilişkilerini sağlam tutmaları için önerilerde bulundu.
26.12.2021 Evlilik
Andropoz depresyonu tetikliyor!
Andropoz depresyonu tetikliyor! Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var" dedi.
6.10.2021 Genel Sağlık
Sonbahar depresyonuna karşı 7 öneri
Sonbahar depresyonuna karşı 7 öneri Güneş ışınlarının azalmasıyla birlikte değişen hormonların etkisi, sonbaharın eğitim döneminin başlangıcı sayılması ve buna bağlı olarak sorumlulukların artması, tatil sürecinden çıkılması; sonbahar depresyonu, diğer adıyla ‘mevsimsel depresyona’ neden olabiliyor. Ülkemizde her 100 kişiden 5-6’sında görülen sonbahar depresyonu, ‘mutluluk hormonu’ olarak bilinen seratonin adlı hormona daha fazla duyarlı olmaları nedeniyle genellikle kadınlarda görülüyor.
5.10.2021 Ruh Sağlığı
Antidepresan hakkında yanlış bilinen doğrular
Antidepresan hakkında yanlış bilinen doğrular Pandemi, ekonomik sorunlar, zorlu yaşam koşulları ve bunun gibi sebeplerle kişilerin psikolojik yakınmalarının ve antidepresan kullanımının hızlı bir artışa geçtiğini görmekteyiz. Peki, antidepresan hakkında yanlış bilinen doğrular neler? Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan konu hakkında bilgiler verdi.
16.09.2021 Ruh Sağlığı
Cinsel ilişkiye girmeden önce bunları dikkate alın!
Cinsel ilişkiye girmeden önce bunları dikkate alın! Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.
2.09.2021 Cinsel Sağlık
‘Kentler obeziteye göre düzenlenmeli’
‘Kentler obeziteye göre düzenlenmeli’ Dünyada önemli bir sorun olan obeziteye karşı acil olarak atılması gereken adımlara dikkat çeken uzmanlar, şehir düzenlemelerinin etkili olacağına dikkat çekiyor
31.07.2021 Gündem
Ceviz Reçeli Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Ceviz Reçeli Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Çeşitli reçel tüketiminin ülkemiz çapında çok fazla olduğunu belirtmek önemlidir. Daha çok kahvaltılarda yer alan reçel; taze malzemelerle yapıldığı zaman vücut adına çok yararlı olmaktadır. Reçeller; bazı sebze türleri ve meyveler ile kullanılarak yapılmaktadır. Reçellerin, insan vücudunun enerjisini arttıran özelliklere sahip olduğu belirtilebilir. Ceviz reçeli; farklı reçellerden birisidir. Peki, ceviz reçeli yemenin faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Tüm detayları ile derledik.
27.07.2021 Püf Noktası
Yetersizlik duygusu kıskançlığı mı besliyor?
Yetersizlik duygusu kıskançlığı mı besliyor? Kıskançlık, kişinin ilişkisine zarar verdiği kadar duygusal olarak yaralanmasına da neden oluyor. Kıskançlığın hakim olduğu ilişkilerde ihmal edilme, duygusal ve cinsel isteksizlik, iletişim kuramama, partnere saldırma, doyumsuzluk gibi durumlarla karşılaşıldığını belirten Uzman Klinik Psikolog İlkim Seray Kılınç, yetersiz hisseden kişilerin kıskançlık duygusunu daha yoğun yaşadığına dikkat çekiyor.
21.06.2021 Ruh Sağlığı
Cinsel isteksizlik mi yaşıyorsunuz? İşte sebebi!
Cinsel isteksizlik mi yaşıyorsunuz? İşte sebebi! Hiç kimse her zaman seks havasında değildir. Partneriniz istediğinde siz de isteyeceksiniz diye bir durum söz konusu bile değil. İstemediğini duyduğunuzda kendinizi kötü hissetmenize gerek yok çünkü bunun birden fazla nedeni olabilir. Seksin size çekici gelmediği bir dönemden geçiyorsanız veya partneriniz böyle bir durumdaysa, işte bunun birkaç nedeni... - PEMBENAR ÖZEL
20.05.2021 Cinsellik
Doğum Kontrol Hapı Yan Etkileri Nelerdir? Yan Etkiler Ne Zaman Geçer?
Doğum Kontrol Hapı Yan Etkileri Nelerdir? Yan Etkiler Ne Zaman Geçer? Doğum kontrol hapı; gebeliği önlemek adına oral yolla alınan ilaçlar olarak tanımlanabilir. Hamileliği önleme konusunda yüzde 99 oranında etkili olan bu haplar, doğum kontrol metotlarından birisidir. İçermiş olduğu progesteron ve östrojen hormonu ile spermin rahme ulaşmasını engelleyerek döllenmesini önler. Peki, doğum kontrol hapı yan etkileri nelerdir? Yan etkiler ne zaman geçer? İşte, tüm detaylar.
5.05.2021 Sağlık
Andropozu hafif belirtilerle atlatmak için ne yapmalı?
Andropozu hafif belirtilerle atlatmak için ne yapmalı? Erkeklerde yaşlanma ile birlikte kandaki testosteron hormonu seviyesinin azalması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan klinik tablo andropoz olarak tanımlanıyor. Bu sürecin en fazla bilinen belirtisinin cinsel işlev bozukluğu olduğunu, depresyon ve kaygı bozukluklarının da görülebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Dilek Sarıkaya, andropozun belirtilerine ve tedavi yöntemlerine değindi.
24.04.2021 Erkek Sağlığı
Somatoform Bozukluklar Nelerdir? Somatoform Bozuklukların Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
Somatoform Bozukluklar Nelerdir? Somatoform Bozuklukların Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir? Somatoform bozukluklar, çeşitli ruhsal hastalıklardan oluşan bir hastalık grubu ifade eder. Bu hastalığın en belirleyici özelliklerinden birisi de, belirsiz bedensel rahatsızlıklardır. "Belirsiz“ kelimesi ise, muayene sonucunda mevcut rahatsızlığı destekleyecek herhangi bir bedensel nedene rastlanılmamış olmasını ifade eder. Somatoform bozukluklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.04.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Cinsel isteksizlik yaşı düştü!
Uzmanı uyardı: Cinsel isteksizlik yaşı düştü! Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, günümüzde bazı erkeklerin genç yaşta cinsel gücü düşerken bazılarının ise ileri yaşına rağmen performansını koruduğunu söyleyerek bunları tetikleyen etmenlere ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi verdi.
13.03.2021 Cinsel Sağlık
Hastalık Hastası Olmak Nedir? Hastalık Hastalığı (Hipokondriyazis) Belirtileri Nelerdir?
Hastalık Hastası Olmak Nedir? Hastalık Hastalığı (Hipokondriyazis) Belirtileri Nelerdir? Hastalık hastalığı, kişinin vücudundaki belirtileri yanlış bir şekilde yorumlaması nedeni ile sürekli ciddi bir hastalığı olacağı düşüncesine kapılması, yeterli tıbbi tetkikler ve müdahaleler yapılmasına rağmen bu düşünceden kurtulamaması şeklinde ifade edilir. Hastalık hastası olmak nedir? Hatalık hastalığının belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Depresif Bozukluk Nedir, Neden Olur? Kimlere Depresif Denir?
Depresif Bozukluk Nedir, Neden Olur? Kimlere Depresif Denir? Kişiler hayatlarında yaşadıkları ağır bir travma sonucu veya sevdikleri birini kaybetme durumunda üzgün olabilirler. Bunlar yaşanan durumun ağırlığına göre normal kabul edilen duygu durumudur. Belirli bir süre sonra üzüntünün dozu azalır ve kişiler normal yaşamlarına dönerler. Depresif bir durumda ise kişi sürekli olarak mutsuz ve keyifsiz hisseder. İşte, tüm detaylar...
13.03.2021 Sağlık
Hamilelikte Cinsellik Nasıl Olmalıdır? Gebelikte İlişkide Nelere Dikkat Edilmeli?
Hamilelikte Cinsellik Nasıl Olmalıdır? Gebelikte İlişkide Nelere Dikkat Edilmeli? Gebelik döneminde meydana gelen psikolojik ve fizyolojik sebeplerin neticesinde pek çok kadın bebeğin zarar görmesinden korktuğu için cinsel ilişkiden kaçınmaktadır. Her şeyin yolunda olduğu gebeliklerde son dört haftaya dek gebelikte cinsel ilişki yaşanmasına herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Peki, hamilelikte cinsellik nasıl olmalıdır? Gebelikte ilişkide nelere dikkat edilmeli? İşte tüm ayrıntılar.
11.03.2021 Sağlık
Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir? Cinsel İsteği Artırmak İçin Neler Yapılmalı?
Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedenleri Nelerdir? Cinsel İsteği Artırmak İçin Neler Yapılmalı? Erkekler bazı dönemlerde cinsellik konusunda isteksiz olabiliyor ve bu durum erkekleri genel olarak korkutuyor. Herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için birçok yola başvuruyor. Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri nelerdir? Cinsel isteği arttırmak için neler yapılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cinsel İsteksizlik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.