Geri Dön

Tahinli rulo tarifi

Hazır baklava yufkasıyla hazırlayacağınız tahinli rulolar lezzetliyle büyüleyecek.

Tahinli rulo tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı tahin
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz

Tahinli Rulo Nasıl Yapılır?

Tahin ve sıvıyağı karıştırın.

Bir adet yufkayı masaya yayın.

Üzerine tahinli karışımdan damlatın ve yufkanın her yerine fırça yardımıyla dağıtın.

Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin ve ikinci kat yufkayı serin.

Aynı işlemi gerçekleştirin.

Üçüncü yufkayı da serip tahin ve şekeri ekledikten sonra çekilmiş cevizin yarısını döküp yayın.

Yufkaları rulo olacak şekilde sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Diğer 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

Fırını 180 derecede ısıtın.

Bu esnada tepsideki ruloların üzerine kalan tahinli karışımı sürün.

Hafif kahverengi olana kadar pişirin.

Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber