Çocuğunuzun Bağışıklığını Arı Sütü ile Güçlendirin

Bugün okulların yeni döneminin ikinci haftası başladı. Okula başlayan çocuklarda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri ise sosyalleşmenin beraberinde getirdiği mikroplar ve bu mikroplara yenik düşen bağışıklık sistemi.

Bağışıklık sistemi, çocuğun mikroplarla savaşabilmesi için gerekli olan sistemdir. Bu sistem vücuda mikrop girmesini önler veya vücuda giren mikrobun yayılmasını engeller. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, çocuğun kendisini iyi hissetmesini ve enerjik olmasını dolayısıyla okulda geçen zamanında verimli olmasını sağlar.

Haberin Devamı

ARI SÜTÜNDEN FAYDALANIN

Arı sütü 5-15 günlük işçi arıların yutak üstü bezlerinden salgıladıkları jel kıvamında, akışkan, suda çözünebilir, kremsi renkte bir besindir. Arı sütünde, A, C, D ve E vitaminleri, B vitaminleri, bir çok amino asit, fosfor, selenyum, çinko, magnezyum gibi birçok mineral, çeşitli hormon ve enzimler bulunmaktadır. Arı sütü içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.

Yapılan birçok araştırmada, arı sütü kullanılan deneklerde arı sütü kullanılmayan deneklere göre savunma hücre sayısında belirgin bir artış gözlemlenmiştir. Yani arı sütünün bağışıklık güçlendirici özelliği çalışmalarla kanıtlanmıştır. Arı sütü, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirici harika bir besindir.

DOZA DİKKAT.

İlaç ile zehir arasında ki tek fark dozdur. Arı sütünün de sağlıklı olabilmesi için kullanım dozu oldukça önemlidir. Aşırı dozda kullanımı alerjiye hatta zehirlenmelere bile neden olabilir. Çocuklarda kullanım dozu değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle doktor ve diyetisyene danışarak kullanılmalıdır. Arı sütü bala göre daha yoğun içerikli bir besindir. Bu nedenle öncelikle çocuğa bal verilerek arı ürünlerini tolere edip edemediğine bakılabilir. Eğer ki çocuğunuzun arı ürünlerine alerjisi varsa bu besini asla tüketmemelidir.

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?

Arı sütünün tüketiminde en önemli nokta gerçek olup olmadığıdır. Fakat arı sütünün gerçek olup olmadığını anlamak mümkün değildir. Bu nedenle arı sütünün güvenilir bir satıcıdan alınması önemlidir.

Haberin Devamı

Çocuğa yemeklerden önce diyetisyen ve doktorun önerdiği dozda süte, suya veya bala karıştırılarak verilebilir.

DİYETİSYEN DENİZ ZÜNBÜLCAN

http://www.dytdenizzunbulcan.com/