Çocuk Diş Sağlığı

Çocuk Diş Sağlığı

Son dakika çocuk diş sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk diş sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk diş sağlığı haber sayfamızda...

Çocuk Diş Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 957 çocuk diş sağlığı haberi bulunmuştur.
Çocukluk çağındaki kötü ağız bakımı kronik hastalıklara yol açıyor
Çocukluk çağındaki kötü ağız bakımı kronik hastalıklara yol açıyor Dt. Pertev Kökdemir, çocukluk çağında ihmal edilen ağız bakımı hakkında uyarılarda bulundu. Çocuklukta ihmal edilen ağız bakımının yetişkinlik döneminde kronikleşen hastalıklara dönüştüğünü söyleyen Dt. Kökdemir konu hakkında bilgi verdi.
6.02.2021 Çocuk Sağlığı
Dr. Efe Kaya çocuklarda diş bakımına dikkat çekti
Dr. Efe Kaya çocuklarda diş bakımına dikkat çekti Çocuk diş hekimleri, çocukların ilk dişleri çıktığı andan itibaren (6-8 aylık bebeklerde) gazlı bezle temizlik yapılmaya başlanmasını önerirler. Diş Hekimi Dr. Efe Kaya çocuklarda dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verdi.
29.01.2021 Genel Sağlık
Çocukların sağlıklı dişlere sahip olması için ebeveynlere tavsiyeler
Çocukların sağlıklı dişlere sahip olması için ebeveynlere tavsiyeler Anne-babaların çocuklarının gelişiminde dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de ağız ve diş sağlığıdır. Çocukluk dönemindeki dişler nasıl olsa değişecek düşüncesi ile çok önemsenmese de aslında ağız yapısının temelini oluşturmaktadırlar. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, çocukların uzun ömürlü sağlıklı dişlere sahip olabilmesi için ebeveynlere tavsiyeler verdi.
3.09.2020 Çocuk Sağlığı
Ağız sağlığı için beslenme çantasında bulunması gerekenler
Ağız sağlığı için beslenme çantasında bulunması gerekenler Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Okulların açılmasına az bir süre kala sadece yarım saatlik bir kontrol ve belki de bir saatlik bir tedaviyle okulların açık olduğu dönemde kaybedilecek günlerin veya haftaların önüne geçilebilir” diyerek aileleri okullar açılmadan çocuklarını bir diş hekimi kontrolünden geçirmeleri konusunda özellikle uyardı. Aynı zamanda ağız sağlığı açısından beslenme çantasında bulunması gerekenleri de bir bir sıraladı.
4.09.2018 Ebeveyn
Çikolata ve dondurma gofretten daha masum
Çikolata ve dondurma gofretten daha masum Ramazan Bayramı’nda, tatlı ve şekerleme tüketimi daha da artan çocuklar için, “diş çürükleri” pusuda bekliyor.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Dental Park Ataşehir bünyesinde ne tür hizmetler veriliyor?
Dental Park Ataşehir bünyesinde ne tür hizmetler veriliyor? Dental Park Ataşehir Klinik Müdürü Özlem Aktaş, Dental Park Ataşehir bünyesinde sundukları hizmetleri Wise TV aracılığıyla anlattı. Dental Park Ataşehir olarak uzmanlaşmış ve donanımlı kadrolarıyla ağız ve diş sağlığı alanında hemen hemen her konuda hizmet verdiklerini belirten Aktaş, "Başlıca hizmetlerimiz ağız, diş ve çene cerrahisini ilgilendiren lokal anestezi ile yapılan tüm hizmetler, sabit ve hareketli protezler, kanal tedavisi, estetik dolgular, diş eti tedavileri ve iler cerrahi tedaviler, ortodonti, çocuk diş sağlığı hizmetlerimizden bahsedebiliriz. Bu hizmetlerimize örnek vermek gerekirse son zamanlarda çok duyulan implant, kist operasyonları, gömülü ve komplikasyonlu diş çekimleri, sinüs müdahaleleri, zirkonyum, lamina, metal ve implant destekli porselenler ve her türlü ihtiyaca cevap veren estetik çözümlerdir" şeklinde konuştu.
11.09.2019 Nevidyo
Diş ipi hastalıkları önlüyor
Diş ipi hastalıkları önlüyor Diş ipi kullanımı küçükken kazandırılması gereken bir alışkanlık. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, “Çocuğun yaşına göre renkli diş bakım ürünleri edin” diyor.
3.02.2015 Çocuk Sağlığı
Çocuklar elmayı ısırarak tüketmeli
Çocuklar elmayı ısırarak tüketmeli Diş sağlığının ilk adımı bebeklik ve çocukluk döneminde başlıyor.Çocuklardaki dişlerin temizliği ve sağlığının korunmasında anne ve babanın rolü büyüktür.Diş Hekimi Murat Zogun çocuklarda diş bakımı ile ilgili bilgiler verdi.
16.07.2014 Ebeveyn
Kılıçdaroğlu Brüksel'e gidiyor
Kılıçdaroğlu Brüksel'e gidiyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek hafta sonu Brüksel’e giderek Avrupa Solu Şemsiye Partisi’nin Genel Kurulu’na katılacak.
19.11.2011 Siyaset
Çocuğunuzun dişlerini koruma altına alın
Çocuğunuzun dişlerini koruma altına alın Erişkin dönemde uzun tedavi gerektiren ortodontik sorunlar, 7- 8 yaşına kadar teşhis edildiğinde kolayca çözülebilir
21.10.2008 Cadde
Diş doktoru korkusuna son
Diş doktoru korkusuna son Bir anaokulunu andıran Özel Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nde uzmanlar ozon tedavisiyle çürükleri ortadan kaldırıyor. Hem de ağrı sızı olmadan...
23.08.2008 Pazar
Bebeğinizle film seyredin
Bebeğinizle film seyredin Bir yaşından küçük bebekleri olan anneler Cinecity’nin kendilerine sinemada özgürlüğün kapılarını aralayan uygulaması sayesinde sinema keyfi yaşıyor.
19.08.2008 Cadde
Diş hekimlerinin eli kolu bağlandı
Diş hekimlerinin eli kolu bağlandı Diş hekimlerinin eli kolu bağlandı
11.07.2002 Gündem
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehri vuran depremin ilk saatlerinde Hatay’a ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla seferberlik ilan ederek Hatay’da arama-kurtarma, altyapı, mobil mutfak, su temini, lojistik, konteyner kent, gıda ve kıyafet desteği, yeni iş yerleri, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda canla başla çalıştı.
6.02.2024 Ekonomi
Sağlık alanındaki düzenlemelere ilişkin kanun teklifi TBMM'de
Sağlık alanındaki düzenlemelere ilişkin kanun teklifi TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.
5.02.2024 Gündem
Uyku, öğrenmeyi kolaylaştırıyor
Uyku, öğrenmeyi kolaylaştırıyor Düzenli uyku, çocuklarda kalıcı, hızlı öğrenmeyi sağladığı gibi akademik başarıyı artırıyor. Öğle uykusu da öğrenmeyi olumlu etkiliyor. Kaliteli uyku için sessizlik, ışık, oda sıcaklığı çok önemli. Elektronik cihazlar ise dikkati dağıtarak uykuyu bozuyor.
10.01.2024 Eğitim
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Karda kışta binlerce bebek sokakta bırakıldı! 'Kanıtı yok ama riski çok'
Karda kışta binlerce bebek sokakta bırakıldı! 'Kanıtı yok ama riski çok' İzlanda, Danimarka gibi İskandivav ülkelerinde bebeklerini soğukta uyutmayı, kapalı alanlar yerine açık alanlarda bırakmayı dahası kar suyuyla yıkamayı tercih edenler var. Tüm bunları yaparken onları motive eden tek şey ise sağlık. Bir yanda rüzgar esse bebeğini sokağa çıkarmayanlar, bir yanda soğuğa kafa tutanlar... Peki hangisi doğru? Bakın işin uzmanı ne diyor...
29.12.2023 Genel Sağlık
Efkan Ala’dan CHP Genel Başkanı Özel'e 'Filistin' tepkisi
Efkan Ala’dan CHP Genel Başkanı Özel'e 'Filistin' tepkisi AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan CHP Genel Başkan Özgür Özel’e Filistin tepkisi. Ala, 'Filistinlilere karşı yaptığınız bu ayıbı, siyasi hayatınız boyunca temizleyemeyeceksiniz' dedi.
12.12.2023 Gündem
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor 21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite hastalığı çığ gibi büyüyor. Bugünden itibaren, başka hastalıklara da yol açan ve küresel salgına dönüşen obezite hastalığının tedavi ve cerrahi yöntemlerini paylaşacağız.
6.11.2023 Gündem
6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor! Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin
6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor! Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin Çocuklarda ilk süt dişlerinin 6-12 aylık dönemde çıkmaya başladığını ve 20 süt dişinin genellikle çocuk 2.5-3 yaşına geldiğinde tamamlandığı bilgisini veren Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, bebek diş sağlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.
5.11.2023 Genel Sağlık
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı?
Her yıl 2 numaraya kadar büyüyor! Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saltuk Buğra Böke, bebeklerde ayakkabı kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Genel Sağlık
ERSİN MAHMUTOĞLU kimdir, kaç yaşındaydı? Dr. Ersin Mahmutoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Bakan Koca'dan açıklama
ERSİN MAHMUTOĞLU kimdir, kaç yaşındaydı? Dr. Ersin Mahmutoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Bakan Koca'dan açıklama Dr. Ersin Mahmutoğlu kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Mahmutoğlu'nun ölüm nedenine ilişkin çıkan iddialar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Peki Ersin Mahmutoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?
2.10.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Diş Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.