SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çocuk odaları için değişik tasarımlar

Çocuk odası, hem çocuklar hem de ailelerin rahat edeceği bir ortam oluşturmalı. Peki hem çocukların eğleneceği hem de aileleri düşünmek zorunda bırakmayan dekorasyon nasıl olmalı? İşte çocuk odaları için değişik tasarım fikirleri...

|

Dekorasyon söz konusu olduğunda ebeveynleri en çok zorlayan odaların başında çocuk odası geliyor tabii ki. Bunun sebebiyse çocuk odalarının basit birer olmaktan çok fazlası olması ve çocuğumuzun gelişiminde etkili bir yaşam alanı olarak öne çıkması. Çocuk odaları çocukların hayal güçlerinin ve algılarının geliştiği, kendi kişiliklerini buldukları yerlerdir. Dolayısıyla odadaki tasarımın çocuğunuzu eğlendirmesi dışında bir işlevi daha var: Onun düşünce ve duygu dünyasını geliştirecek özellikte mobilya ve aksesuarlar seçmelisiniz. Ama bunların hepsinden öte, çocuğunuz odasını mutlaka benimsemeli ve ona ait bir yaşam alanı olduğunu kabullenmeli. Yani çocuk odası, çocuğunuzun kendine ait evi gibi olmalı. Çocukların da bayıldığı ve içinde kendilerini rahat ve mutlu hissettikleri çocuk odası dekorasyonları çocuğunuzun kişisel gelişimine, kendine güvenine ve duygusal yapısına oldukça olumlu katkılarda bulunuyor. Peki hem çocuğunuzun bayılacağı, hem de sizin içinizin rahat edeceği bir dekorasyon nasıl olabilir? İşte bu yazımızda çocuk odası için ilham arayan okurlarımıza birbirinden şahane havalı çocuk odası fikirlerini derledik...

Odaya çadır ekleyin

(Biuro Projectowe MTM / homify.com.tr)

Çadırda zaman geçirmeye her çocuk bayılır! Çocuğunuz için vazgeçilmez ve kusursuz bir oyun alanı oluşturmak istiyorsanız şık bir çadırla bunu yapabilirsiniz!

Duvarlarında gerçek resimler kullanın

(Pixers / homify.com.tr)

Resme ve görsel sanatlara yatkınlığı olan neşeli çocukların bu konuda hayal güçlerini geliştirirken aynı zamanda onları eğlendirecek duvar resimleri de çocuk odaları için benzersiz bir dokunuş olabilir.

Duvarları kişiselleştirin

(Kerim Çarmıklı İç Mimarlık / homify.com.tr)

Çocuklar her zaman ilgilenilmek ve fark edilmek ister, onların daha özgüvenli ve sosyal bireyler olabilmeleri için içinde büyüdükleri odada kişisel dokunuşların da olması şart.

Dünyayı duvarlarında gösterin

(Leivars / homify.com.tr)

Geleceğin gezginleri için harika bir fikir! Hem eğitici, hem de havalı... Çocuğunuzun dünyanın her yerini avucunun içi gibi bilebilmesi için her gün baktığı duvara dünyayı yansıtmanız yeterli.

Oyun odası kurun

(CCT Investments / homify.com.tr)

Çocuk odaları genellikle çok fonksiyonu bir arada barındıracak şekilde, hem oyun odası hem çalışma odası hem de yatak odası olarak tasarlanır; ama imkanınız varsa oyun odasını ayırmanız çok daha harika olacaktır.

Gökyüzünü odasına getirin

(Mia Mobili / homify.com.tr)

Gelişen teknolojiyle değişmeyen nadir şeylerden biri de çocukların uzaya ve yıldızlara olan ilgileridir herhalde. Çocuğunuzun odası için satın alacağınız bir teleskop, onun geleceğine sağlam bir yatırım olabilir.

Spor alanı yaratın

(Roselind Wilson Design / homify.com.tr)

Çocuk odasının bir cephesini harika bir tırmanma duvarına çevirmeye ne dersiniz? Hem mükemmel bir oyun alanı, hem de çocuğunuzu spora teşvik eden ve onun fiziksel gelişimine katkıda bulunan şahane bir fikir!

Ağaç ev

(Çelebi Ahşap / homify.com.tr)

Ağaç ev tasarımına sahip yataklar çocuk odalarını benzersiz yapan mükemmel mobilyaların başında geliyor ve son yıllarda da giderek yaygınlaşıyor ve çeşitleniyor. Hem kız hem de erkek çocukların bayılacağı ve sahiplenebileceği bir yatak odası dizayn etmek istiyorsanız ağaç ev modellerine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Tahta duvarlar

(Design Studio / homify.com.tr)

Duvarlara yazıp çizmek çocuklar için engellenemez bir eğlence! Çocuğunuzla duvarları çizmemesi için savaşmak yerine ona kara tahtadan bir duvar vererek özgürce ve hayal gücünü kullanarak yazıp çizmesini sağlayabilirsiniz.

Tavan arasını bir macera alanına çevirin

(Raumatmosphare Pantanella / homify.com.tr)

Eğer evinizde kullanmadığınız minik bir tavan arası varsa o halde burayı düzenleyerek macera dolu bir oyun alanına dönüştürebilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.