Çorum Çocuklar Evcil Hayvan Parkını Gezdi

Çocuklar Evcil Hayvan Parkını Gezdi

04.10.2018 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

Çocuklar Evcil Hayvan Parkını Gezdi

ÇORUM (AA) - Çorum'da 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte ana sınıfı öğrencileri, Çorum Belediyesine ait hayvan barınağında oluşturulan evcil hayvan parkını gezdi.

Haberin Devamı

Bahabey Çamlığı'nda bulunan evcil hayvan parkına gelen Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri, burada kedi ve köpek yavruları ile oynadı. Çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Zeki Gül de katıldı.

Gül, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, insan olabilmenin en önemli koşullarından birinin, doğayı ve içindeki canlıları korumak olduğunu söyledi.

İnsanların, yaratılanların en şereflisi olduğunu, hayvanların ise insana emanet olduğunu ifade eden Gül, "Dolayısıyla her bir insanın kendinden başka diğer canlılara karşı sorumluluğu vardır. Hayvan sevgisi insanlarda yardımlaşma duygusunu geliştirmesinden tutun da tabiatı sevmeye kadar birçok değeri insana kazandırır." dedi.

Haberin Devamı

Hayvanların da insanlar gibi var olma ve saygı görme hakkının bulunduğunu, bu nedenle 1931 yılında Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu tarafından 4 Ekim'in Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak ilan edildiğini anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Belediye olarak şehrimizi 'hayvan dostu' bir kent hüviyetine kavuşturmak için çalışıyoruz. İl sınırlarımız içinde başıboş hayvanların toplanmasından aşılanmasına, sahiplendirme çalışmalarından tedavilerine kadar önemli görevleri yerine getiriyoruz. Hayvan barınağımızda evde bakımı yasak olan hayvanlar, kediler, sokak hayvanları için bir yaşam alanı oluşturduk. Hayvan barınağımızda bulunan ve bizlere emanet olan canlıları aşırı sıcaklardan ve aşırı soğuklardan korumak amacıyla klimalı konteynerler inşa ettik. Bahabey Çamlığı'nda hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde tıpkı bir hastane gibi 7 gün 24 saat hizmet veriliyor."

Gül, 2018 yılı içinde barınak aracılığıyla 103 hayvanı sahiplendirdiklerini, bin 489 sokak hayvanının tedavi edildiğini, 896 yaban hayvanının da tedavi edilerek tekrar doğal yaşama bırakıldığını kaydetti.

Barınağın, evcil hayvan parkına dönüştürüldüğünü ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Özellikle hafta sonları ailelerimiz çocuklarıyla birlikte buraya ziyarete geliyorlar. Burada hayvanlar için, doğal ortama benzer bir ortam oluşturduk. Çocuklar hayvanlara dokunuyor, sevme imkanı buluyor. Dolayısıyla hayvan barınağımızın eğitim hizmeti verdiğini de söyleyebiliriz. Parkımızda koyun, keçi, kaz, ördek, karaca, tavşan, güvercin, keklik gibi çok çeşitli hayvanlar bulunuyor. Şu anda bakım evimizde Osmancık'ta anneleri ölmüş, bir aylıkken bulunan yavru karacalar var. Muayeneleri veteriner hekimlerimiz tarafından yapıldı. Tabiat parkımızdaki fauna alanına bıraktık. Sonrasında da tamamen doğal yaşamlarına bırakacağız."