Kanama esnasında burna peçete veya pamuk sokmayın! İşte yapılması gereken
Kanama esnasında burna peçete veya pamuk sokmayın! İşte yapılması gereken Çocuklarda burun kanamasının genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları veya hava değişimi gibi nedenlerden kaynaklanabildiğini kaydeden uzmanlar, yaşlılarda burun kanamasının ise çok daha ciddi bir durum olduğunu söylüyor. KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, “Burun kanamaları yüksek tansiyon hastalarında hayat kurtarıcı bir etkiye sahiptir” dedi.
9.01.2024 Genel Sağlık
Çocuklarda burun kanaması neden olur?
Çocuklarda burun kanaması neden olur? Söz konusu çocukları olduğunda çok daha dikkatli ve özverili olan ebeveynler, bir anda ortaya çıkan burun kanamaları karşısında endişe ve stres yaşayabilirler. Özellikle de herhangi bir hastalıktan farklı olarak yaşanan kanamalar, ailelerin paniğe kapılmasına yol açar. Burun kanamasının çocuklarda sıklıkla gözlemlenen bir durum olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, konuyla ilgili bilgi verdi.
1.10.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda Burun Kanaması Nedenleri Nelerdir? Burun Kanamasına Ne İyi Gelir?
Çocuklarda Burun Kanaması Nedenleri Nelerdir? Burun Kanamasına Ne İyi Gelir? Çocuklarda burun kanaması özellikle kış mevsiminde sıklıkla görülür. Burun bölgesine alınan darbe ve üst solunum yolu enfeksiyonu başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte sık aralıklarla tekrar eden kanamalar belli başlı hastalıkların belirtisi olabilir. Çocuklarda burun kanaması nedenleri nelerdir? Burun kanamasına ne iyi gelir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Yaz aylarında çocuklarda burun kanaması neden olur?
Yaz aylarında çocuklarda burun kanaması neden olur? Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde birçok ebeveyn çocuklarının burun kanamalarından şikayet ediyor. Endişe ve korkuya neden olan bu durum, birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Burun kanamasının çocuklarda sıklıkla gözlemlenen bir durum olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
11.08.2020 Çocuk Sağlığı
Çocuğumun burnu neden kanıyor?
Çocuğumun burnu neden kanıyor? Çocuklarda burun kanaması sebepleri ve burun kanaması halinde uygulanacak ilk yardım.
12.09.2017 Çocuk Sağlığı