Siyaset ‘Çocukların yeri ailelerinin yanı’

‘Çocukların yeri ailelerinin yanı’

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Çocukların yeri ailelerinin yanı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen “Gönül Elçileri Çocuk İşçiliği ile Mücadele” programında vali eşlerine hitap etti.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Biz, Uluslararası Çalışma Örgütünün verilerini sadece rakamlar olarak değil şöyle okuyoruz; dünyadaki 152 milyon çocuğun anılarında, bir yaz ikindisinde uçurtma uçurtmak yer almıyor. Dünyada her 10 çocuktan biri parka değil, fabrikaya çalışmaya gidiyor. Çocuk işçiliğinin en yoğun olduğu Afrika’da 72 milyon çocuk saklambaç oynamak nedir bilmiyor. Asya-Pasifik bölgesindeki 62 milyon çocuğun, ‘Büyüyünce ne olacaksın’ sorusuna bir cevabı yok” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemiz, 1990’larda Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne imza attı. 1992’de Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Programı’na katılan ilk 6 ülkeden biri oldu. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla çocuk işçiliğinin azaltılması ivme kazandı. 2006’da Türkiye, ILO tarafından çocuk işçiliğiyle mücadelede örnek ülke seçildi.”

Haberin Devamı

Çocuk işçiliği ile mücadelede vali eşlerine önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, “Onların yeri ailelerinin yanı ve okullarıdır. Her vali eşi kendi şehrine odaklansa inanıyorum ki 2023’e geldiğimizde çocuk işçiliği diye bir sorunumuz kalmayacak” dedi.