Çocuklu Tatil Valizi Gereklilik Listesi

Seçim bitti, havalar ısındı, önümüzde on günlük bir bayram tatili olunca, ''Nereye gitsek?'' programları da başlamıştır. Ve tabii çocukla tatile çıkmanın getirdiği ekstra valiz hazırlığı da annelerin en büyük endişesi. ''Yanıma ne alsam? Eksik eşya almayayım da... Ne unuttum? Neyi almam şart değil?'' gibi soruları bir çok ebeveynden duyuyorum.

Tatilden tatile, daha doğrusu mevsiminden mevsimine bu liste değişiyor. İşin içinde kayak varsa ayrı, yağmurlu bir dönemse farklı, denizli bir dinlenmeyse bambaşka. Yurt içi, yurt dışı bile valizde farklılıklar gösteriyor. Bir de çocuğunuzun yaşına göre de liste değişiyor. Ben şimdi yaz tatili için ortalama bir liste vereceğim size. Yoğunluktan hazırlıklar son dakikaya kaldığında, sizi bir telaş bastığında, ''Ah ben ne koyacağım şimdi bu valize?'' diye bir heyecan kapladığında, açıp bakabilesiniz diye.

Haberin Devamı

01- Günlük takım kıyafetler. Gündüz short-tişört, geceye uzunları. (Tatilde neyle neyi giydireyim diye eşlemek zorunda kalmayın. Şezlong keyfinden beş dakika bile çalmanıza gönlüm razı gelmez.) Artı hepsinin yedeği. (Terler, yemek-su dökülür, kusar vs.) Yaz günü olduğu için tişört ve şort takımlarını tercih edeceksinizdir ama yanında akşamları için pantolon ve uzun kollu alternatifler de bulundurun. Havanın nasıl seyredeceğini bilemeyiz. Yedekli ayakkabı ve çorap da gerekli. Bende bir tane çamurlu su birikintilerine ayakkabıyla dalan bücürük olduğundan tecrübeliyim.

02- Bez, ıslak mendil. Eğer ki kullanmıyorsanız bol alternatifli iç çamaşırı, ortam değişikliğiyle, oyun esnasında küçük kazalar olası. (Gittiğiniz yerden bezi kolaylıkla temin edebilecekseniz, yol için almanız yeterli. Beş gün çarpı 6-7 bez diye düşününce valizde çok yer kaplıyor. Islak mendil her daim kurtarıcınız. Alt değiştirirken, yemek yerken, dondurma akarken... Paket paket koymak gerek ama yine alabilecekseniz, yol için bir paket yeterli olacaktır.)

03- Mayo, mayo içine deniz bezi, deniz havlusu, kolluk (boyun simidi, bel simidi, yelek- çocuğunuz yüzerken neyle rahat ediyorsa...)

Haberin Devamı

04- Güneş kremi ve nemlendirici

05- Şampuan ve banyo havlusu (Otelin kullandığı deterjanlı havluyla bebeğinizi kurulamak istemiyorsanız.)

06- Deniz, kum, sokak için alternatifli şapka. Deniz ve kum için başından uçmayacak bir şapka tercih edebilirsiniz. Kumsalda kullanacağınız şapka hep yüzünü, hem ensesini koruyacak şekilde olursa daha rahat edersiniz.

07- Deniz ayakkabısı ve kumda kullanabileceği terlik. Kullanıyorsa palet.

08- Kullanıyorsa güneş gözlüğü.

09- Kova- kürek. (Kumda eğlenceli vakit geçirebileceği oyuncakları.)

10- Oyuncak ve kitap (En uzun oynadığı oyuncakları mesela Mir hamurları, kalemleri ve puzzellarıyla bayağı uzun oynuyor, bir yere gittiğimizde sırasıyla hepsini çıkarınca bir saat eşimle yemek yiyebiliyoruz ve uyku öncesi için okumaktan-okumanızdan en çok keyif aldığı kitapları)

11- Özellikle yurtdışına gidiyorsanız ilaçlar çok önemli çünkü eczaneden talep edip, almanız zor. Bir sürü soruyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Reçete istiyorlar. ''Size bu ilaçları kim-neden yazdı?'' gibi sorularla karşılaşıyorsunuz. Yurt içi seyahatlerinizde ilaca ulaşmanız daha kolay olsa da, her ihtimale karşı elinizin altında olması gecenin ikisinde ateşi çıkma ihtimali olan bebeler için rahat oluyor. Yanınızda mutlaka taşımanız gerekenler şöyle:
Doğal sinek ilacı ve sinek kovucu kol bandı (Bu bantları ben bebek arabasına takıyordum.), derece (ateş ölçer), ateş düşürücü, ağrı kesici, sinek ısırığına-böcek ısırığına karşı krem, pişik kremi, morluklara karşı krem, sürekli olarak kullandığınız vitamin ve ilaçlar, alerjiye karşı krem veya şurup, (''Benim çocuğumun alerjisi yok.'' demeyin, hangi yaşta, neye karşı alerjisi çıkacağını bilemezsiniz, elinizin altında her ihtimale karşı diye bulundurun.), yara bandı

Haberin Devamı

12- Emzik, biberon, cam rende, bebek kaşığı, diş kaşıyıcı (Bebeğinizin veya çocuğunuzun tatilde nasıl besleneceğini düşünüp, ona göre gittiğiniz yerde işinizi kolaylaştıracak malzemeleri almayı unutmayın.)

13- Bebek arabası, çocuğunuz uyuduğunda örtebilmeniz için örtüsü ve sinekliği. Ayrıca, uzun yürüyüşler veya alışveriş yapmayı düşünüyorsanız, bebek arabasına takılan kancalar çantanızı ve torbanızı taşıyarak, elinizdeki yükleri azaltıyor, aklınızda olsun. Benim gibi iki çocuğu olanlar için, bebek arabalarına takılan ikinci çocuğun ayakta gezebileceği ve oturabileceği aparatlar var. Bebek yatarken, büyük çocuk da yorulduğunda arabadan faydalanabiliyor.

Yaaa, işte böyle. Yazsam daha yazarım. Bebekle-çocukla tatile gitmek ekstra bir valiz, sizinkinden daha çok eşya demek. Ama hiçbir şeyi unutmamak da orada rahatınızın kaçmaması anlamına geliyor ki bu daha önemli. Herkese iyi tatiller. Çocuklar tatilde hastalanmayı çok severler, o yüzden en büyük dileğim sağlıklı, bol eğlenceli vakitler. Ah bir de tatilde telefonları bırakıp, sadece çocuklarla oyun oynarsanız (anı yakalayayım derken-fotoğraf çekerken, anda kalmayı kaçırıyoruz), o keyifli zamanlar, kışa psikolojik vitamin deposu olarak hepinize geri döner.

https://www.facebook.com/bebekolduannedogdu/