SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Çoraptan kukla yapımı

Çoraptan kukla yapımı gerçekten eğlenceli bir iştir. Çorap kuklalarını eğlenceli kılan şey, her birini benzersiz olmasıdır. Birçok yöntem deneyerek evinizde kendi ellerinizle çocuğunuza çoraptan kukla yapabilirsiniz. Sizde çoraptan kukla yapımı için sabırsızlanıyorsanız hadi gelin birlikte basit bir çoraptan kukla yapalım.

|

Çoraptan kukla yapımı hem ucuz hem de eğlenceli bir iştir. Eski çoraplarınızı veya teki olmayan çoraplarınızı değerlendirmek için çoraptan kukla yapabilirsiniz. Peki, çoraptan kukla nasıl yapılır?

Çoraptan kukla mı yapılır demeyin! Eskimiş çorapları değerlendirmek hem de plastikten yapılan oyuncaklara para vermek yerine evinizde kendi imkanlarınızla çocuğunuzun oyalanacağı hatta eğleneceği bir şeyler hazırlayabilirsiniz. Çoraptan kukla yapımı kulağa zor gibi gelebilir. Ancak zannedildiği kadar zor değildir. Verilen talimatlara biberir uyduğunuzda çoraptan kukla yapımı hem eğlenceli hale gelecek hem de sizleri ve çocuğunuzu oyuncak masrafından kurtararak sağlıklı bir şekilde eğlenmenize yardımcı olacaktır.

İşte basit yöntemlerle hazırlayabileceğiniz çoraptan kukla yapımı...

Çoraptan kukla yapımı için malzemeler

- Çorap

- İp

- Makas

- Renkli düğmeler

- Renkli ispirtolu kalemler

- Yapıştırıcı

- Karton kağıt

1. Adım: Kolunuzu örtecek kadar uzun ve temiz bir çorap bulun. Çorap istediğiniz renkte ve desende olabilir. Sadece çorabınızın delik olmadığından emin olun.

2. Adım: Çorabı elinize geçirin ve elinizle bir C şekli yapın. Parmaklarınızı parmak kısmına koyun. Başparmağınızı topuk kısmına sokmaya çalışın.

3. Adım: Başparmağınız topuk kısmına ulaşamazsa çorabı başparmakla parmakların arasındaki oyuğa sokun. Elinizi açın ve kapatın. Çorap zaten bir kukla gibi görünmeye başlayacak.

4. Adım: Dört parmağınızı yerleştirdiğiniz dikiş yerine tükenmez bir kalem ile iki nokta koyarak kulanızın gözlerini oluşturun. Kuklanızın burnu olmasını isterseniz, burnu için de bir nokta koyun.

5. Adım: Çorabı düz bir zemin üzerine koyun, gözleri oluşturmak için ponpon, düğme gibi gereçler kullanın bunları bir ip yardımıyla dikebilir ya da bir yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. Kuklanız bir kızsa, biraz kirpik çizmeyi unutmayın.

6. Adım: Burun dikişinin hemen üstünde küçük bir ponponu yapıştırıcı ile yapıştırın.

Kuklanızı hayal gücünüze göre süsleyin. Örneğin iplik kullanarak saç yapabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.