Çörek otlu tuzlu kurabiye

Merhabalar,

Bugün sizlere yine lezzet garantili harika bir reçete veriyorum.

Ağızda dağılan, bir kaç gün aynı tazeliğini koruyan efsane tuzlu kurabiyeler. Nağm-ı diğer bit kurabiyeler.

Bir seferde 70-75 adet çıkıyor. Şayet kalabalık değilseniz yarısını şekil verilmiş halde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kullanım zamanında ise hiç çözülmesini beklemeden üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına vermek yeterli.

Sevgili okurlarım beni ancak bu tarifi deneyince anlayacaksınız.:)

MALZEMELER:

Haberin Devamı

125 gr. tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta akı (sarısı üzerine)

1,5 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı dolusu çörek otu

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

3- 3,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler derince bir kapta yoğurulur. Unu kontrol ederek koymakta yarar var. Hamur şekil vermeye uygunsa un eklemeyin.

Misketten biraz daha büyük yuvarlaklar yapılıp fırın kağıdına dizilir.Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarıları sürülür.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hatta bir tanesinin altına bakıp da kızardığını görünce, fırından çıkarmanın bir işareti olarak algılayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İnstagram takip için: http://www.instagram.com/gurmedengecme