Siyaset Cumhur İttifakı 20 ilde daha iş birliği yapacak

Cumhur İttifakı 20 ilde daha iş birliği yapacak

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Cumhur İttifakı 20 ilde daha iş birliği yapacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin organizasyonuyla gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi, ittifak görüşmelerine ilişkin soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Özhaseki, AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerle ilgili “MHP ile ilk başladığımızda büyükşehirler üzerinden gidelim diye düşünmüştük, ama sonra Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli Bey’in görüşmeleriyle bunun genişletilebileceği fikri olgunlaştı. Biz de görüşüyoruz. İller üzerinde tek tek bakıyoruz” dedi. Türkiye’nin geçtiği hassas süreçte özellikle Güneydoğu’da ve bazı illerde PKK’ya veya FETÖ’ye yakın isimlerin iş başına gelme riskine karşı hareket ettiklerini belirten Özhaseki, 20 civarında ilde ittifak yapabileceklerini, bu sayının artması ya da eksilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

MHP ile görüşmelerinin ne zaman neticeleneceğinin sorulması üzerine Özhaseki, “Biz istesek de geciktiremeyiz. Çünkü 5 günümüz var. Bunun 2-3 gün içinde sonuçlanması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özhaseki, meclis üyelikleri konusuna ilişkin, şunları kaydetti: “Eğer bazı yerlerde başkan adayları üzerinde ittifak etmişsek belediye meclis üyeliklerinin de tek olması doğru. Bunu böyle yapmaya çalışacağız. Öncesinde bütün partilerde, ‘adaylıklar hususunda bir ittifak yapalım ama meclis üyeliklerinde bütün partilerin oyları belli olsun’ gibi bir temel anlayış vardı. Ama zaman içerisinde birçok yerde birleşmeler, ayrılmalar, listelerin teke düşürülmesi gibi bir durum ortaya çıkınca, hiçbir partinin oyunun bu dönemde ne kadar olduğu gerçekliğini ortaya koyacak bir done olmayacak elimizde. O zaman belediye başkanlarının da rahat çalışabilmesi için meclislerinde çoğunluğu elde tutması gerekiyor. Yoksa belediyelerde birçok iş tıkanabilir. Biz de belediye meclislerinde birçok yerde beraber gitmeyi deneyeceğiz. Ankara da dahil. Ama bazı yerlerde de yarışıyoruz. Oralarda ise listeyi teklemenin manası yok.”

Tazminat döneri dağıttı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı faiziyle birlikte toplam 27 bin liralık tazminatla Kızılay’da vatandaşlara ‘Ankara döneri’ ikram etti.

Deniz Baykal’ın bir FETÖ operasyonu ile iş başından uzaklaştırıldığını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu FETÖ operasyonu sonucu CHP’nin başına geldiğini söyleyen Özhaseki, “Bana yaptığı iftiraları neticesinde yargı ‘Kılıçdaroğlu’nun söylediği her şey yalan, her şey iftira’ diye karar verdi” dedi. Kazandığı davadan gelen tazminatla döner dağıtmakla “kötülerin belli olmasını” amaçladığını söyleyen Özhaseki, “Kılıçdaroğlu’nun evini satmamasının tek bir yolu var. Yalan söylemeyecek, kimseye iftira etmeyecek. İşte o zaman evini satmak zorunda kalmaz” diye konuştu.