Siyaset Cumhur ittifakı bilançosunu Bahçeli açıkladı: MHP 559 seçim çevresinde AK Parti’yi destekleyecek

Cumhur ittifakı bilançosunu Bahçeli açıkladı: MHP 559 seçim çevresinde AK Parti’yi destekleyecek

23.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim sloganını ‘Beka için milli karar, cumhur için istikrar’ olarak belirleyen MHP, üç büyükşehir, 50 il, 88 büyükşehir ilçesi, 363 diğer ilçe ve 387 beldede yarışacak. MHP adayları yarın Ankara’da tanıtacak. Tanıtıma AK Parti davet edilmedi

Cumhur ittifakı bilançosunu Bahçeli açıkladı: MHP 559 seçim çevresinde AK Parti’yi destekleyecek

AK Parti ile MHP arasında yürütülen ittifak görüşmelerinin bilançosu netleşti. AK Parti’ye 559 seçim çevresi bırakıldı.
Cumhur İttifakı’nın yerel yönetimlerde hangi belediyelerde yarışacağı kesinleşti. Bahçeli’nin, Başkanlık Divanı’na açıkladığı verilere göre, MHP, AK Parti’ye 27 büyükşehir, bir il, 431 büyükşehir ilçe belediyesi olmak üzere 559 seçim çevresini bıraktı. MHP ise toplam bin 390 seçim çevresinden üç büyükşehir, 50 il, 88 büyükşehir ilçesi, 403 ittifak yapılmayan illerin ilçeleri ve 387 belde belediyesi olmak üzere toplam 931 seçim çevresinde yarışa girecek.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar 843 belediye başkan adaylarını açıklayan MHP, 40 ilçe ve 48 belde adaylarını da kısa süre içinde kamuoyuna duyuracak. Bahçeli, AK Parti’nin Osmaniye jestine karşılık Rize’de aday açıklamadıklarını kaydetti.

Seçim sloganı

MHP’nin yerel seçim kampanyası da netleşti. Seçim kampanyasında “ittifak” ana eksene otururken seçim sloganı “Beka için milli karar, cumhur için istikrar” olarak belirlendi. “Sağduyunun birlikteliği, Cumhur İttifakı” ve “Türkiye ehline emanet” gibi sloganlar da kampanyada kullanılacak. MHP seçim otobüslerine de bu sloganlar giydirildi.

Bu arada MHP, yarın Ankara’da gerçekleştireceği aday tanıtım toplantısına, son dakika değişikliği olmazsa AK Parti’yi davet etmedi. Parti yetkilileri, “kendi parti içi tanıtımı olacağını için böyle bir daveti düşünmedik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım ile buluşma

Bahçeli’nin önümüzdeki günlerdeki programı da netleşti. Buna göre, yarın Ankara’da aday tanıtım toplantısını yapacak. Bahçeli, bu tarihin seçilmesini Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarına “Milliyetçi Çalışma Partisi’nin 4. Genel Kurulu’nda kendisini lağvederek MHP’ye katılma kararını aldığı gün olduğu için seçtik” sözleriyle açıkladı. Bahçeli, 27 Ocak’ta İstanbul’a gidecek. Burada il ve ilçe teşkilatlarıyla yemekte buluşacak olan Bahçeli, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’la buluşacak. Bahçeli, ilk aşamada Yıldırım’ı seçim bürosunda ziyaret etmeyi planlıyor.

MHP, 9 Şubat’ta ise Adana’da görkemli kutlama yapacak. MHP’nin kuruluşuna ilişkin paneller, makale yarışmaları ve ödül törenlerinin gerçekleştirileceği bu kutlamada, Bahçeli, partinin kurulduğu Adnan Menderes Spor Salonu’nda davetlilere seslenecek.