Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Son dakika Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi haber sayfamızda...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.935 cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi haberi bulunmuştur.
AK Parti'li Çelik'ten Özgür Özel'e 'Türkiye İttifakı' yanıtı
AK Parti'li Çelik'ten Özgür Özel'e 'Türkiye İttifakı' yanıtı CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye İttifakı'ndadır' sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yanıt verdi.
28.03.2024 Gündem
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Devlet Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Haberler
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar
Belçika'da PKK provokasyonu! Bahçeli: DEM’lenmiş CHP’nin terörist yandaşları Türkiye’nin gücünü tanıyacaklar Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı.
27.03.2024 Gündem
AK Parti anayasa için muhalefet turuna çıkacak
AK Parti anayasa için muhalefet turuna çıkacak AK Parti, yeni anayasa çalışmalarına 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin hemen ardından start vermeye hazırlanıyor.
23.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadelede net mesaj! 'Bize durmak yok'
Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadelede net mesaj! 'Bize durmak yok' İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin huzuru için 600 bin mesai arkadaşıyla İçişleri Bakanlığı olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, “Ülkemizin içinde, sınırlarımızın ötesinde her yerde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmak yok. Duramayız, inançlıyız, kararlıyız, azimliyiz” açıklamasında bulundu.
19.03.2024 Gündem
Meral Akşener: Bizim partimiz sizin sesinizi duyurmak için kuruldu
Meral Akşener: Bizim partimiz sizin sesinizi duyurmak için kuruldu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon'a seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu.
18.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya: Polis ve jandarmanın yakasında canlı kamera olacak
Bakan Yerlikaya: Polis ve jandarmanın yakasında canlı kamera olacak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bütün jandarma ve polis devriyelerimizde ASELSAN’ın yaptığı yüz tanıma kamera sistemi olacak. Artık gecenin 2’sinde veya gündüz. Nerede olursa olsun. Polis veya jandarma sizi durdurdu. Sakın ha sakın ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz’ demeyin" dedi.
9.03.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması
Bakan Tunç'tan Eylem Tok açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan oğlu T.C. ile yurt dışına kaçan Yazar Eylem Tok ile ilgili olarak açıklama yaptı.
8.03.2024 Gündem
Bahçeli'den AYM çıkışı: AYM, milli güvenlik sorunudur
Bahçeli'den AYM çıkışı: AYM, milli güvenlik sorunudur MHP'nin 55. yıl kutlama etkiliğinde konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den AYM ile ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.
9.02.2024 Gündem
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, geçtiğimiz gün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
30.01.2024 Haberler
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, geçtiğimiz gün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
30.01.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart "Küresel bir komplonun hedefindeyiz" diyen MHP lideri Bahçeli, "Türk milletini birbirine kırmaya çalışan küresel düşmanlık, muhalefet eliyle mesafe kat etmekte." ifadelerini kullandı. Bahçeli, Kulp Kaymakamı Burak Akeller ile hutbeyi eksik okuyan imam arasında yaşanan olaya ilişkin de konuştu.
23.01.2024 Gündem
Bakan Tunç: Gerçek belediyeciliğin Bursa'da devam etmesi için çalışmalar sürecek
Bakan Tunç: Gerçek belediyeciliğin Bursa'da devam etmesi için çalışmalar sürecek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "31 Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız belirlendi. Gerçek belediyeciliğin Bursa’da devam etmesi noktasında çalışmalar sürecek. Bursa'mız 31 Mart'ta gerçek belediyecilik diyecektir. Bursa'mız her zaman olduğu gibi kazanmaya devam edecek" dedi.
19.01.2024 Gündem
Son dakika… AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum kimdir? Erdoğan’ın güvenini kazanması, kariyeri…
Son dakika… AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum kimdir? Erdoğan’ın güvenini kazanması, kariyeri… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ''İstanbul muradına kavuşacak, el ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız'' dedi. İşte AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'la ilgili tüm bilgiler...
7.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı kurumları arasında özellikle yorum farkının farklı sorunlara yol açtığına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
Meclis'teki bütçe maratonunda oylama günü
Meclis'teki bütçe maratonunda oylama günü TBMM Genel Kurulu'nda 11 Aralık'ta başlayan '2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Bütçenin tümü üzerine bugün oylama yapılarak, 15 gün süren görüşmeler tamamlanacak.
25.12.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Dünyanın 3 katı daha fazla bir büyüme performansı sergiledik
Cevdet Yılmaz: Dünyanın 3 katı daha fazla bir büyüme performansı sergiledik Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının, 2024 yılı bütçeleri üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son 20 yıl Türkiye'nin istikrar içinde, siyasi istikrar içinde, güven ortamı içinde yüksek büyüme oranı sağlamış bir ülke olduğunu söyledi.
22.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri Genel Kurul'da başladı
Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri Genel Kurul'da başladı TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçeleri üzerine görüşmeler başladı.
22.12.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Türk yargısı, her zamankinden daha tarafsız ve bağımsızdır
Adalet Bakanı Tunç: Türk yargısı, her zamankinden daha tarafsız ve bağımsızdır Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasa’nın 138’inci maddesi gereğince devam eden yargı süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapmamız doğru olmayacaktır. Yargının hatalı kararları yine yargı mekanizması içerisinde düzeltilme imkanı vardır. Bu da yapılmaktadır." dedi.
21.12.2023 Gündem
Özgür Özel: Enflasyonla mücadele yeterliliği göstermeyen bütçelerin bir tekrarı
Özgür Özel: Enflasyonla mücadele yeterliliği göstermeyen bütçelerin bir tekrarı TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri devam ederken, CHP Grubu adına Genel Başkan Özgür Özel söz aldı. Özel, her yıl TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte TBMM’nin pek çok yetkisinin elinden alındığını belirten Özel, “Anayasa değişikliği bu Meclisin elinden sözlü soruyu, gensoruyu, güvenoyunu alan, Meclisin yetkilerini saraya devreden yoldur” ifadesini kullandı.
11.12.2023 Gündem
‘İsveç’in NATO üyeliğine üç şartımız var’
‘İsveç’in NATO üyeliğine üç şartımız var’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda gündemi değerlendirdi.
9.12.2023 Gündem
Kurtulmuş'tan Özgür Özel'e yanıt: Bu söz Türkiye'deki gerçeği yansıtmıyor
Kurtulmuş'tan Özgür Özel'e yanıt: Bu söz Türkiye'deki gerçeği yansıtmıyor TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasaya ilişkin mesaj verirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Kürtler daha az eşit' sözüne de tepki gösterdi.
30.11.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: BM'nin gözü önünde soykırım gerçekleştiriliyor
Bakan Işıkhan: BM'nin gözü önünde soykırım gerçekleştiriliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Dünyada adaletin tesisi, insan hak ve hukukunu koruma ve barışı sağlamak iddiasıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletler'in (BM) gözü önünde amasız, fakatsız bir soykırım gerçekleştiriliyor" dedi.
27.11.2023 Gündem
Destici: İYİ Parti'de suların durulacağını öngörmüyorum
Destici: İYİ Parti'de suların durulacağını öngörmüyorum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ben kolay kolay İYİ Parti’de suların durulacağını görmüyorum. Orada artık bir kopuş daha doğrusu bir çöküş başlamıştır. Bu devam edecektir." dedi.
26.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'yüzde 50+1' açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Siyasetteki 'Yüzde 50+1' tartışmalarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına da değindi.
23.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.