SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - KADIN SAĞLIĞI HABERLERİ

Hekime gitmeye çekiniliyor oysa tedavi mümkün! Cinsel terapi nedir, ne işe yarar?

Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar boşanmalara da yol açabiliyor. Bu sorunun cinsel terapilerle aşılabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürhan Adam, pelvik konjesyon sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor?

Çoğunlukla gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde görülen şiddetli vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununun temel nedeni. Peki vitamin ve mineral eksiklikleri hangi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bu eksikliklerin giderilmesi için ne yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve olası jinekolojik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Türk doktorun yöntemi literatüre girdi! Tüp bebekte gebelik şansını yüzde 55'e çıkardı

Türk bebekte belki de en zor grubu yumurta cevabı azalmış kadınlar oluşturuyor. Bazı kadınlarda kaliteli yumurta elde edilirken, bu grupta kaliteli yumurta elde edilemiyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yöntem ile bu kadınların hamile kalma oranını yüzde 36’dan yüzde 55’e çıkarmayı başardı. Öner, Avrupa Üreme Derneği tarafından kabul gören yöntemiyle literatüre girdi.

Yumurta dondurma yöntemi hakkında en çok merak edilen 8 soru ve cevap

Son yıllarda 'vitrifikasyon' adı verilen yeni bir dondurma tekniğinin gelişmesi sayesinde yumurta dondurma yönteminden oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. "35 yaşından önce yumurta dondurma işleminin yapılması daha çok sayıda ve iyi kalitede yumurta elde edilmesini sağlayarak işlem başarısını artırıyor” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, yumurta dondurma yöntemi hakkında en çok merak edilen 8 soruyu yanıtladı.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.