Hepimiz zaman zaman yemek yaparken farklı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Üstelik yemek pişirmek bir hayli vakit alan bir konu, bunda hemfikiriz. Bu kadar zaman harcamışken bir de pişirilen yemeklerin istediğimiz gibi olmaması sinirlerimizi biraz gerebilir. Ancak birazdan vereceğimiz yöntemlerden sonra hem zamandan kazanmış olacaksınız hem de yemeğinizin tadı tam istediğiniz lezzette olacak. Bir kızartma tavası kenarının kenarına 1-2 çorba kaşığı su dökün ve bir kapakla örtün. Su buharlaşacak ve yumurtaların üstünü pişirecek. Beyazlar ve yumurta sarısı sıvı kalarak çok sertleşmeyecektir. Et, tavuk ya da balık marine ederken mutlaka buzdolabı poşeti kullanın. Etinizi poşete koyup sosu da poşete ekleyin ve hızlı bir şekilde (ağzı bağlı olacak) çalkalayın. Böylelikle sos tüm ete eşit bir şekilde bölünecek. Fast food restoranlarındaki gibi çıtır tavuk yapmak için ise pane harcına yulaf kepeği ekleyin. Öncelikle patatesleri doğrayın. Ardından un, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberleri ayrı bir kapta karıştırın. Patatesleri kaseye koyup sos ile harmanlayın, böylece karışımın tamamı kaplanmış olacak. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye patatesleri alın ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip fırına verin. Yumurtaları kaynatmadan önce, suya biraz kabartma tozu veya sirke ekleyin. Her iki madde yumurta kabuğu içine girer ve soyulma yolunu kolaylaştırır.