Damla sakızlı ve haşhaşlı kek

Damla sakızının kek ile uyumu inanılmaz. Bir de haşhaş seviyorsanız bu tada bayılacaksınız.

Malzemeler

1 Su bardağı Şeker

3 Yumurta

2 Su bardağı Un

1/2 Su bardağı Süt

1/2 Su bardağı Sıvı Yağ

1/2 Su bardağı kıyılmış Ceviz

1/2 Su bardağı Mavi Haşhaş

1 Tatlı kaşığı Vanilya

1 Paket Kabartma tozu

File Badem

Hazırlanışı

Fırını 180C ısıda çalıştırın.

Şeker ve yumurtayı çırpın.

Süt ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.

Ceviz ve haşhaşı ilave edip karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbınıza yağlı kağıt koyup harcı boşaltın.

Haberin Devamı

Üzerine file badem serpin ve ısıtılmış fırına koyun.

Bademler renk değiştirdiğinde kekiniz pişmiş olmalı ama yinede bir kürdan yardımı ile kontrol edin.

Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.