Dandini Dandini Dastana

Uyku biraz uyku bütün isteğim buydu... Beren 14 aylık oldu. Maalesef büyük bir sıkıntımız var; uykusuzluk.

Bizim kız bebeklikten çıkıyor, uykusu da yavaş yavaş düzene girer dedikçe bizde hiçbir gelişme yok. Hata bende mi bilmiyorum. Aman kızım yatağa da çıksın bizle de yatsın, annesinin kucağında keyif de yapsın dedikçe işler çığrından çıktı. Pişman mısın derseniz kesinlikle değilim. “Aman kendi yatağına alıştırma” diyenlere inat ben kucağımdan indirmedim kızımı. Evet uykusu düzene girmedi bu nedenle zaman zaman sabrımın tükendiği zamanlar olmuyor değil. Ama ben aksini beceremedim.

Haberin Devamı

Uyku eğitimi kitapları mı dersiniz, ağlatma yöntemi mi? Çeşitli yöntemler denedim. Ama ağlama yöntemi kesinlikle bana göre değil. Kızımın ağlama krizini, hıçkırıklarını duyduğum andan itibaren o zaman geçmek bilmedi. Nitekim 20 dakika dayanabildim ve yine kucağıma aldım.

Doktorumuz bu konuda emzirmenin etkili olduğunu söyledi. Yani hala meme emen bebeklerin maalesef bu sorunu olabiliyormuş. Çünkü bebek “meme emeceğim” düşüncesiyle uyanıyormuş. Biberon ya da emzik kullanan bebeklerin daha uzun uyuduğu söyleniyor. Yine de uyku için emzirmeyi bırakmak doğru mu bilmiyorum. Gündüz uykusu deseniz o da sürekli değişken. Gündüz 1.5 saat uyursa mutlu oluyoruz. Sizin anlayacağınız bizde durumlar hala düzene giremedi ne yazık ki.

Bir de çevrenizdekilere böyle anlattığınızda inanmayanlar var. “Aman canım uyumaz mı 14 aylık bebek. Kesin abartıyor” bu. Hele böyle anlatıp anlatıp gittiğiniz yerde uyumuyor mu? Bir de yalancı çıkıyorsunuz o zaman. Benim yeni anne olan ya da anne olacak arkadaşlarıma en büyük temennim; uykuyu seven bir bebek olması. Çünkü bebeklerin beslenmesi ne kadar önemliyse uykusunu alması da en az o kadar önemli. Bakalım uykusuz gecelerimiz ne zaman son bulacak?

Anne adayları fırsatınız varken bol bol uyuyun.