SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Dar ve sıkan ayakkabılar nasıl genişletilir?

Dar ve sıkan ayakkabılar kişiye oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Ayakkabılarınız dar ve sıkıyorsa bu durumda ilerleyen zamanlarda ayak sağlığınızı da tehlikeye atmış olursunuz. Ayak sağlığınızı tehlikeye atmamak ve gün çerisinde ayaklarınızı rahat ettirmek istiyorsanız dar ve sıkan ayakkabılarımıza size vereceğimiz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

|

Hemen hemen herkes hayatının bir döneminde dar ve sıkan ayakkabı sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Çok beğenerek aldığınız ayakkabılarınız ayaklarınıza dar geliyorsa ve şiddetli bir şekilde sıktığını düşünüyorsanız onlardan vazgeçmenize gerek yok. Size vereceğimiz kolay ve pratik yöntemlerle dar gelen ayakkabılarınızı rahat formuna kavuşturabileceksiniz.

İşte dar ve sıkan ayakkabıları genişletme yöntemleri…

Dar ve sıkan ayakkabı için buzdolabı yöntemi

Bu yöntemde ihtiyacınız olan malzemeler; buzdolabı poşeti ve biraz su. Buzdolabı poşetinin içerisine yarıya kadar su koyun. Daha sonra poşetin içerisine ayakkabılarınızı yerleştirin. Daha sonra buzluktan çıkardığınız ayakkabıları çözülmesi için oda sıcaklığına alıp bekletin. Çözüldükten sonra kuruttuğunuz ayakkabılarınızın gevşediğini göreceksiniz.

Gazete kâğıdı yöntemi

Gazete kâğıdı ve sirke yöntemi ile dar ve sıkan ayakkabılarınızı kısa sürede gevşetebilirsiniz. İlk olarak gazete kâğıtlarını sirke ile ıslatın. Daha sonra gazete kâğıtlarının fazla suyunu alın. Daha sonra sirke ile ıslattığınız gazete kâğıtlarını buruşturup ayakkabınızın içerisinde bir gün boyunca bekletin. Gazete kâğıtlarına sıktığınız sirkedeki asit ayakkabılarınızın gevşemesine yardımcı olacaktır.

Kalın çorap yöntemi

Sıkan ve dar ayakkabıyı en kolay genişletme yöntemlerinden birisi de kalın çorap yöntemidir. Kalın çoraplarınızı giyip sıkan ayakkabılarınızla bir süre dolaşın. Bu işlemi ayakkabınız gevşeyinceye kadar tekrarlayabilirsiniz.

Kurutma makinesi yöntemi

Ayakkabınızın dar ve sıkan bölgelerini su ile ıslatın. Daha sonra saç kurutma makinesini en sıcak seviyeye getirerek ayakkabınızı kurutun. Bu sayede ayakkabılarınız kısa sürede gevşeyecektir.

Patates yöntemi

Bir adet patatesin kabuklarını soyarak ayakkabılarınızın sıkan ve dar gelen yerlerine patatesleri iyice yerleştirin. Bir gece patatesleri ayakkabınızın içerisine bekletin. Ertesi sabah gevşediğine şahit olacaksınız.

Kalıba koydurma

Verdiğimiz yöntemlerin hiç biri yeterli gelmiyorsa ve işe yaramadıysa dar gelen ayakkabılarınızı bir ayakkabıcıya götürerek kalıba koydurmasını istemeniz gerekir.


Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.