Gündem Darbeciler birbirine girdi

Darbeciler birbirine girdi

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara’daki kritik kamu kurumlarına ateş eden helikopter pilotlarının da yargılandığı davanın sanıklarından eski Albay Uğur Kapan’ın, kendisini suçlayan ve Gülen’i eleştiren sanık eski binbaşı Ersel Ersoy’a saldırdığı ortaya çıktı.

Darbeciler birbirine girdi

Savunmasını yapan sanık eski kara pilot Binbaşı Ersel Ersoy, darbe girişimini fark ettikten sonra kanunsuz bir eylemde bulunmadığını ve suçsuz olduğunu savundu. Sanık eski kara pilot Albay Uğur Kapan’ın da sorumlu olduğunu söyleyen Ersel, darbe girişiminin FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Duruşma arasınd, eski Albay Uğur Kapan, nezarethanede kendisini suçlayan Ersel’e saldırdı. Bu olaya ilişkin jandarma personelinin hazırladığı tutanakta Kapan’ın, “Neden yalan söylüyorsun, alçaklık yapma” diyerek Ersel’in boğazını sıktığı bilgisine yer verildi. İkili arasındaki kavgayı ayıran jandarma, durumu cezaevi yönetimine bildirdi. - ANKARA AA

Çatı davasında 2 tahliye

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada iki sanık tahliye edildi.

Son duruşmada değerlendirmeleri alan mahkeme, ara kararında tutuklu sanıklardan eski astsubay Mehmet Adıgüzel ile sivil sanıklardan Mustafa Akyıldız’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘Mahrem imam’ eşlerine gözaltı

- Samsun merkezli 4 ilde FETÖ/PDY’nin “polis mahrem imamları”nın eşlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kadın şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrolle serbest bırakıldı.

- Kocaeli’de FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. - AA,DHA

Eski hâkime 12 yıl

Adana’da FETÖ davasında yargılanan örgütün “izdivaç sorumlusu” tutuklu eski hakim Mehmet Fansa 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ByLock kullanıcısı olduğu, “Nedim” ve “Şahin” kod adlarını kullanarak örgüt içinde izdivaç sorumlusu olarak yer aldığı ve 2014 yılı HSYK seçimleri öncesinde örgütün talimatları doğrultusunda çalışmalar yaptığı yönündeki suçlamaları reddeden sanık beraatini iste-di. Mahkeme Fansa’ya 12 yıl hapis verdi.