Ekonomi DASK’ın yarışmasında başvurular başladı

DASK’ın yarışmasında başvurular başladı

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İnşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı, analizi ve maket yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak için Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve beşinci yılına giren ‘Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ön kayıt dönemi açıldı.

DASK’ın yarışmasında başvurular başladı

21 Aralık’a kadar DASK’ın internet sitesi üzerinden ön kayıtların devam edeceği yarışmada, ön kayıt döneminin ardından projeler yarışma jürisi ile teknik danışma kurulu tarafından incelenecek ve finale kalan takımlar belirlenecek.

Haberin Devamı

Bu yıl takımların Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alması öngörülen bir otel binası projesi için tasarımlarını sunması beklenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na beşer kişilik takımlar halinde başvurulabiliyor.

DASK’ın yarışmasında başvurular başladı

Ön elemeden geçen bina projeleri DASK tarafından sağlanacak malzemelerle Teknik Şartname’ye uygun bir şekilde bina maketine dönüştürülecek. Son aşamayı ise İstanbul’da düzenlenecek final oluşturacak.

Türkiye’de ilk kez DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması ile öncelikle üniversitelerde deprem bilincini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen DASK Koordinatörü İsmet Güngör, “Dayanıklı binalarla güvenli bir gelecek inşa edebilmemiz için öncelikle deprem bilinci yüksek inşaat mühendislerine ihtiyacımız var” dedi.