Dünya Davos ‘eksik’ zirveye hazırlanıyor

Davos ‘eksik’ zirveye hazırlanıyor

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) düzenlediği Davos Zirvesi gelecek hafta İsviçre’nin Davos kasabasında başlayacak. 22-25 Ocak’ta yapılacak zirve için son hazırlıklar devam ederken, pek çok lider ülkelerindeki sorunlar nedeniyle katılmayacağını açıkladı. Bununla birlikte zirveye ticaret savaşlarının damga vurması bekleniyor.

Davos ‘eksik’ zirveye hazırlanıyor

Bu yıl 49. kez toplanacak zirvede Türkiye’yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın temsil etmesi bekleniyor. Geçici bütçe krizinden dolayı federal hükümetin kapanmasını gerekçe göstererek Davos Zirvesi’ne katılmayacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Theresa May ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da zirvede yer almayacak liderlerden.

Haberin Devamı

“Küreselleşme 4: Dördüncü Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı Şekillendirmek” temasıyla düzenlenecek zirvede, 350’den fazla oturum yapılacak. Ticaret savaşları yaşanması kornusundaki endişelerin yanı sıra uluslararası düzeydeki kırılgan ilişkiler, Brexit ve pek çok bölgede ekonomik gelişmenin yavaşlama sinyalleri vermesi, zirveye damgasını vuracak olumsuzluklardan.