SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

DB BERDAN 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonu

DB BERDAN, 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda modern minyatür sanatçısı Murat Palta’nın “Gods, Monster and Men” tablosunun odak noktası olan çift cinsiyetli Türk Tanrısı/Tanrıçası Umay Ana görünümlü karakterden ilham alarak Zorlu PSM’de Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdikleri şovla herkesi kendi köklerini hatırlamaya çağırdı.

|

DB BERDAN 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonu modern minyatür sanatçısı Murat Palta’nın “Gods, Monster and Men” isimli eserindeki Tanrı/Tanrıça Umay Ana görünümlü karakterin etkisiyle hazırlandı. Umay Ana interseks bir tanrı/tanrıça. Hem aşk tanrıçası hem savaş tanrısı. Gün ışığında görüldüğünde savaşçı bir erkek; geceleriyse aşkı temsil eden anaç bir karakter.

İstanbul’da kurulan DB BERDAN Londra merkezli bir marka. Tasarım ikilisi Deniz ve Begüm Berdan tarafından kurulan marka, koleksiyon ve defilelerinde yaşadığımız dünyadaki çevre, sosyal ve politik olayları konu alarak bir şekilde tepki vermeyi geleneksel hale getirdi.

LONDRA MERKEZLİ MARKADAN İNGİLİZ BAKANA TEPKİ

DB BERDAN, bu kez de podyumda İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın 6 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı açıklamada peçeli kadınları ayrıştırıcı konuşmasına bir look ile tepkisini gösterdi. Tasarımcı ikili, Johnson’ın peçeli kadınları banka soyguncusuna (ve İngiliz posta kutusuna) benzettiği tartışmalı yorumuna ‘Bu bir banka soygunu değildir’ şeklinde tepkisini sürpriz bir look ile şovuna taşıdı. (Not: açıklamadan üç gün sonra Johnson İngiltere başbakanı Theresa May tarafından istifa ettirilmişti.)

Koleksiyon, 90’lar dinamiğinde, bazı parçalarda Reebok Classic işbirliğinde ultra rahat siluetlerde kolaj giyimden oluşuyor, denim, naylon ve pamuk karışımında kaotik bir harmoni sunuyor. DB BERDAN ile 2019 İlkbahar-Yaz, oversized siluetler, birbiriyle kolajlanmış parçalarla, üst üste giydirilmiş gibi duran pantolon üstü boksörler, rastgele yerlerden çıkan volanlar, üç yakalı tişört elbiseler ve çift kemerli eteklerle dolu bir sezona dönüşüyor. Defilede sunulan Reebok Classic modelleri; kesilip parçalara ayrılarak yeniden birleştirilmesinden oluşan bir hiper limitli koleksiyona evrildi. ‘Reebok Classic Resonstructed’ adı altında 10 model, limitli sayıda üretiliyor.

Bioderma işbirliğiyle DB BERDAN defilesinde bu sezon modellerde makyajda yüzde yüz doğallık kullanıldı.‘Makyajsız makyaj’a tepki göstererek ‘Gerçekten makyajsız!’ mottosuyla modeller, Bioderma misel sularla podyuma çıkmadan önce tüm makyajlarından arındırılarak ve nemlendirilerek kendi doğal tenleriyle; yani tüm benlikleriyle yürüdüler.

Koreografinin Öner Evez ve Yakup Biçer ile gerçekleştiği, styling’in Anıl Can tarafından yapıldığı defilede aksesuarlarda Türk hapishanelerindeki mahkumların işlediği cezaevi işi boncuk işleme üzerlerinde “Annem ve Queer Tanrıça” yazan muskalar kullanılırken gümüş aksesuarlara da yer verildi.

Müzikte, tasarım ikilisinin daha koleksiyonun konseptini oluştururken dinlemeye başladığı, Murat Kanar’ın mikslediği Türk hip-hop beat’leri queer hip-hop’la birleşirken 90’ların en havalı fitness sporunun öncüsü Reebok çalışma kasetlerinden gelen komutlarla tamamlandı.

Mustafa Tutal Hair Salon’a ait saçlarda da gerçek makyajsız yüzlerde olduğu gibi modellerin saçlarına sadece tarak ve elle şekil verildi. Oyuncu Burcu Kıratlı’nın da podyumda yürüdüğü defilede Bennu Gerede, oğulları Dilan, Miro ve Daren ile podyumu paylaştı. Modeller arasında DB BERDAN’ın mottosuna uyan her yaşta her tür cinsiyet kimliğinde sokaklarımızda var olan bireyler de yer aldı.

Deniz Berdan ve Begüm Berdan defile öncesi Duygu Bay'ın sorularını yanıtladı

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.