Geri Dön

Demirhindi şerbeti tarifi

Demirhindi şerbeti, ramazan ayında sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz geleneksel bir Osmanlı şerbeti. Demirhindi şerbeti, vücudunuzda ramazanda yavaşlayan sistemlerinizi hızlandırmakla beraber vücut işlevlerinizin çalışmasını da düzene sokuyor. Sindirim bozukluğu ve bağırsak yavaşlığına iyi gelen bu şerbet aynı zamanda bağırsak kurtlarının düşmesine de yardımcı oluyor. Demirhindi şerbeti aynı zamanda mayhoş tadından dolayı, sıcak ramazan günlerinize ferahlık katacaktır.

Demirhindi şerbeti tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram demirhindi macunu
300 gram toz şeker
10 su bardağı su
2 adet kakule
Bir tutam karanfil
Yarım tarçın çubuğu
Yarım çay kaşığı taze zencefil

Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır?

Gece yatmadan önce demirhindi macununa, 200 gram toz şekeri ve 10 bardak suyu ekleyin.

Sabah artan şekeri (100 gram) de ilave ederek 15 dakika boyunca orta ateşte kaynatın.

Geri kalan malzemeleri bir tülbentin içine koyup diğer malzemelerin yanına koyun ve 5 dakika daha kaynatın.

Soğuduktan sonra tülbentin suyunu süzüp içindeki posasını çıkartın.

Posası bir yerde kullanılamadığından atabilirsiniz.

Şerbetinizi buzdolabında saklayın ve içmeden önce çalkalayın. Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber