Dengeli Beslenme

Dengeli Beslenme

Son dakika dengeli beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dengeli beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dengeli beslenme haber sayfamızda...

Dengeli Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.403 dengeli beslenme haberi bulunmuştur.
Bir damlası saç derisinde mucizeler yaratıyor! Egzama, kepek ve kaşıntıyı geçiriyor
Bir damlası saç derisinde mucizeler yaratıyor! Egzama, kepek ve kaşıntıyı geçiriyor Saç derisinde kepek, kaşıntı ve egzama gibi rahatsız edici problemler hemen hemen birçok insanın yaşadığı saç sağlığı problemleri arasında yer alıyor. Son derece rahatsızlık veren bu problemlerin önlemini ise doğal yöntemlerle almak mümkün. Egzama, kepek ve kaşıntıyı tek damlada bitiriyor.
23.02.2024 Püf Noktası
Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları
Gözleriniz için sofranızdan eksik etmeyin! Vitamin, mineral ve antioksidan depoları Çevresel faktörler ve yoğun iş hayatı içerisinde çok fazla önem verilmeyen düzenli ve dengeli beslenme göz sağlığı için de tehdit oluşturuyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin vücut direnci kadar göz sağlığını da yakından ilgilendirdiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, gözlere iyi gelen bazı besinler açıkladı.
14.02.2024 Genel Sağlık
Fazla vitamin hasta edebilir
Fazla vitamin hasta edebilir Yüksek dozda C vitamini böbrek taşına, sık alınan E vitamini de inmeye neden oluyor. Çok kullanılan A vitamini ise karaciğere hasar veriyor. Tabağınızda protein, tahıl, sebze-meyve ve süt ürünleri varsa bu vitaminlerin takviye olarak alınması önerilmiyor.
12.02.2024 Gündem
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor Okul kantinlerinde katkı maddeli birçok ürünün satışı yapılıyor. Bu durumun obeziteye neden olduğunu belirten uzmanlar, denetimlerin artırılması gerektiğini kaydediyor.
7.02.2024 Gündem
Geleceğin Yıldız Kızları kampa girdi
Geleceğin Yıldız Kızları kampa girdi U15 Kız Milli Takım futbolcu havuzunu geliştirmek, kız çocuklarına ‘fırsat eşitliği’ sunmak, yeteneklerini keşfetmek ve hayallerini desteklemek için tasarlanan projeye başvuran 809 futbolcu adayı arasından seçilen 33 yıldız adayı TFF Riva Tesisleri’ndeki kampa girdi.
Prof. Dr. Yavuz'dan 'maske' uyarısı! Bu piki kimse tahmin etmiyordu
Prof. Dr. Yavuz'dan 'maske' uyarısı! Bu piki kimse tahmin etmiyordu Son zamanlarda üst solunum yolları şikayetleriyle ilgili başvuruların artması ve Covid-19'a yönelik konuşan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Kalabalık ortamlarda maske toplum sağlığı açısından önemli. Ciddi bir artış var, hem Covid-19 hem grip virüsünün çok arttığını görüyoruz. Bu piki, bu kadarını kimse tahmin etmiyordu ama gördük” dedi.
24.01.2024 Haberler
Prof. Dr. Yavuz'dan 'maske' uyarısı! Bu piki kimse tahmin etmiyordu
Prof. Dr. Yavuz'dan 'maske' uyarısı! Bu piki kimse tahmin etmiyordu Son zamanlarda üst solunum yolları şikayetleriyle ilgili başvuruların artması ve Covid-19'a yönelik konuşan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, “Kalabalık ortamlarda maske toplum sağlığı açısından önemli. Ciddi bir artış var, hem Covid-19 hem grip virüsünün çok arttığını görüyoruz. Bu piki, bu kadarını kimse tahmin etmiyordu ama gördük” dedi.
24.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir
Sağlık Bakanı Koca: Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Haberler
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan  açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
Bizi bu havalar mahvetti
Bizi bu havalar mahvetti Ne diyordu spiker, “Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.” Ama öyle değil işte! İklim değişikliğiyle birlikte sağlığımız en azından 10 konuda tehlike altına giriyor.
3.12.2023 Gündem
10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay! 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin
10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay! 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin Son zamanlarda aynaya baktığınızda, görüntünüzden hoşlanmadınız mı? Yorgunluk, yeni yaşlanma çizgileri ve gözlerinizin altında koyu halkalar mı var? Bütün bunlar birdenbire ortaya çıkmadı, hepsi uzun yıllar süren cilt bakımı ihmalinin sonucu. Yani 10 yaş daha genç görünmek istiyorsanız bazı değişiklikler yapmanız ve bundan sonra da bu değişikliklere sadık kalmanız gerekiyor.
25.11.2023 Cilt Bakımı
Göbek yağlarından kurtaran formül! Güne başlar başlamaz tüketince cayır cayır yağ yakıyor
Göbek yağlarından kurtaran formül! Güne başlar başlamaz tüketince cayır cayır yağ yakıyor Kilo vermek birçok insanın korkulu rüyasından biri. Bunun için dengeli beslenme ve spor şartı koyulsa da aslında sabah kalktığınızda içeceğiniz sağlıklı bir karışım sizi incecik yapabilir. İşte tüketince dal gibi ince yapan sağlıklı içecekler.
24.11.2023 Genel Sağlık
Kalp sağlığı için 10 hayati adım
Kalp sağlığı için 10 hayati adım Uzmanlar, vücudumuzun en hayati organı olan kalbimizin sağlığını koruyabilmek için bizi yormayacak, herkesin her zaman yapabileceği, uygulanması mümkün 10 öneride bulundu.
19.11.2023 Dünya
Çöken bağışıklık sinyal veriyor
Çöken bağışıklık sinyal veriyor Uzmanlara göre, kışın bağışıklık sisteminin zayıflamasının işaretleri şunlar: Yorgunluk, sindirim sorunları, tekrarlayan soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyonlar.
15.11.2023 Dünya
Güzel güzel büyüme
Güzel güzel büyüme "Estée Lauder'in stratejik olarak önem verdiği Türkiye'de tüm kategori, marka ve satış kanallarımızda çok ciddi büyümelere imza attık. Öncelik verdiğimiz konuların başında ise sürdürülebilirlik geliyor."
10.11.2023 Milliyet Executive
Zeytin ve peyniri yanlış tüketiyormuşuz! Canan Karatay korkuttu: 'Kısır kalırsınız'
Zeytin ve peyniri yanlış tüketiyormuşuz! Canan Karatay korkuttu: 'Kısır kalırsınız' Sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine birçok tavsiyede bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve peynir başta olmak üzere besin tüketimi hakkında çeşitli tüyolar verdi. İşte yerken dikkat edilmesi gereken besinler.
8.11.2023 Genel Sağlık
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun
Bağışıklığı güçlendir hastalıklardan korun Sonbahar mevsiminin gelmesiyle grip ve nezle şikâyetlerinde artış gözlemlenirken uzmanlar, mevsimsel geçişlerden kaynaklı sağlık sorunları yaşanmaması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir.
8.11.2023 Gündem
Tırnak kırılmaları ve soyulmalarından bıktıysanız bu kürü deneyin! Tırnakları besliyor ve güçlendiriyor
Tırnak kırılmaları ve soyulmalarından bıktıysanız bu kürü deneyin! Tırnakları besliyor ve güçlendiriyor Tırnaklar, ellerimizde ve ayaklarımızda bulunan önemli bir vücut yapısıdır. Estetik açıdan dikkat çekici olmalarının yanı sıra, günlük yaşantımızda da birçok işlevi vardır. Ancak, tırnaklar, bazen soyulabilir ve kırılabilir. Bu sorun, tırnak sağlığını etkileyebilir. Tırnak kırılmaları ve soyulmasından bıktıysanız bu kürü deneyin. Tırnakları besliyor ve güçlendiriyor…
26.10.2023 El ve Ayak Bakımı
Şişkinlik ve ödemle mücadelede doğal yöntem: 1 haftada şişkinlik ve ödemi bitiriyor
Şişkinlik ve ödemle mücadelede doğal yöntem: 1 haftada şişkinlik ve ödemi bitiriyor Şişkinlik ve ödem, günlük yaşantımızı etkileyen rahatsızlıklardır. Hem fiziksel hem de duygusal rahatsızlıklara yol açabilirler. Şişkinlik ve ödem çoğu zaman zararsızdır evde deneyebileceğiniz doğal yöntemlerle şişkinlik şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.
19.10.2023 Alternatif Tıp
İştah kesiyor, uyku kaçırıyor! Duygusal tükenmişlikle baş etmenin 7 yolu
İştah kesiyor, uyku kaçırıyor! Duygusal tükenmişlikle baş etmenin 7 yolu Duygusal tükenmişliğe neden olan pek çok farklı faktör bulunduğuna dikkat çeken Uzm. Psikolog Müge Leblebicioğlu, duygusal tükenmişliğin belirtilerini anlatarak hastalıkla baş etme yollarını açıkladı.
12.10.2023 Genel Sağlık
Doğallıktan gelen yeni saç trendi gri saç: Bu yöntemle gri saçlarınız daha aydınlık gözüküyor
Doğallıktan gelen yeni saç trendi gri saç: Bu yöntemle gri saçlarınız daha aydınlık gözüküyor Gri ve beyaz saçlar bir zamanlar yaşlılığın haberci anlamına geliyordu. Ancak günümüzde gri saçlar moda trendi haline geldi. Kimileri boyatırken kimileri de gri renge dönen saçlarından trend olduğu için vazgeçemiyor. Gri saçlarınıza doğru bakım yapmazsanız donuk ve cansız gözükmesine neden olabilir. İşte gri saçınızı daha aydınlık hale getiren o yöntem…
10.10.2023 Saç Bakımı
Kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kepek sorunu ve saç dökülmesini bitiriyor
Kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kepek sorunu ve saç dökülmesini bitiriyor Kepek ve saç dökülmesi özellikle mevsim geçişlerinde sık karşılaşılan can sıkıcı bir durumdur. Ne yaptım olmuyor diyorsanız bir de bu yöntemi deneyin. Faydasını duyunca artık çöpe atmayacaksınız. Kepek sorunu ve saç dökülmesini bitiriyor.
9.10.2023 Saç Bakımı
İlaç gibi hareket
İlaç gibi hareket Bugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
30.09.2023 Pazar
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı
'Doktora danışmadan ilaç kullanmayın!' Uzmanlardan böbrek sağlığı uyarısı Vücudun işleyişinde en önemli organlardan birisi olarak biliniyor ve sağlıksız bir yaşam tarzı böbreklerde birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Uzmanlar, böbrek sağlığı konusunda uyarılarda bulunuyor.
19.09.2023 Genel Sağlık
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’
Modern çağın en tehlikeli pandemisi! ‘Obeziteden 7 adımda kurtulmak mümkün’ Obezitenin estetik bir sorundan çok daha öte hayati riske neden olabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Celal Kızılkaya, obeziteden kurtulmak isteyenlere 7 adımlık bir yol haritası çizdi.
15.09.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dengeli Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.